366. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Samsun’un Bafra ilçesinde 365/1 kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

366. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti
Bafra yeni kapalı spor salonunda düzenlenen Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Büyükşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni şahin, , İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, askeri erkan ve erlerin aileleri katıldı.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu açılış konuşmasında, ''Değerli anne ve babalar grevlerini irca etmek için bizlere emanet ettiğiz yiğit evlatlarınız temel eğitimlerini tamamlayarak yaptıkları yeminle jandarma ekiplerinin birer mensubu oldular. Sizlerin asıl görevi askerlik görevlerinizi yaptıktan sonraki hayatınız da olacaktır. bu görevlerini yaparken canlarını seve seve veren milletimizin aziz evlatlarını millet ve şükranla anıyorum' dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise şunları söyledi, ''Askerlik her Türk gencinin, hem hakkı hem de görevidir onun için Türk milleti askerlikten mahrum bırakılamaz. jandarma ekiplerimiz terörle mücadele de polislerimizle birlikte üstün mücadele sergilemektedir. Burada ki jandarma askerlerimiz cezaevlerimizin dış görevlerinde görev almaktadır. Ben nu tüm gençlerimizin kutsal askerlik hizmetlerini tamamlamalarını temenni ederim diyen Türkel sözlerine şöyle devam etti, Tür Jandarma ekipleri yurt içerisinde olduğu gibi yurt dışında da ülkemizi başarı ile temsil etmektedir. Jandarma ekiplerimiz hem operasyon alanında hem de eğitim aşamasında birçok ülkeye de eğitim vermektedir. Ben yemin eden askerliğe yeni adım atan çocuklarımıza başarılar dilerim ailelerine de böyle güzel evlatlar yetiştirdiği için teşekkür ederim' dedi.

Konuşmaların ardından erlerin yemin merasimi ve geçit töreninin ardından Söylenen Jandarma Marşı ile tören sona erdi.

Tören öncesi narkotik ve bomba uzmanı köpek İbre salonda yemin törenini izlemeye gelenlere gösteri yaptı. 



Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER