BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: “HER ÖĞRENCİMİZİN EN AZ BİR SPOR BRANŞINDA LİSANSI OLACAK”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, okullardaki gençlerin, çocukların spora kazandırılmaları ve yeteneklerinin keşfi konusundaki çalışmanın son aşamaya geldiğini belirterek, “Hiçbir gencimiz, çocuğumuz lisanssız olmamalı ve en az bir dalda mutlaka sporcu lisansı almış olmalı” dedi.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: “HER ÖĞRENCİMİZİN EN AZ BİR SPOR BRANŞINDA LİSANSI OLACAK”

Bakan Çağatay Kılıç, dünyanın, Türkiye'nin mültecilerle ilgili ortaya koyduğu çalışmaları çok büyük bir saygı, hayranlık ve bir o kadar da mahcubiyetle takip ettiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, okullarda gençlerin ve çocukların spora kazandırılmaları ve yeteneklerinin keşfi konusundaki çalışmanın son noktasına gelindiğini belirterek, "Hiçbir gencimiz, çocuğumuz lisanssız olmamalı ve en az bir dalda mutlaka sporcu lisansı almış olmalı" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Birleşmiş Milletler 6. Ekonomik ve Sosyal Konseyi Gençlik Forumu’na katılmak üzere gittiği New York'ta Türk gazetecilere bir araya geldi. BM ve BM Kalkınma Programı'nın üstlendiği gençlik ile ilgili forumda Türkiye'yi ve gençleri temsil ettiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, bu toplantılarda dünya genelindeki genç nüfusun sorunları ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinin yakalanması için çalışmaların müzakere edildiğini anlattı. Bakan Çağatay Kılıç, Dünyada tüm devletlerin genç nüfusunun daha iyi gelişmesi ve eğitimi için bir çaba içinde olduğunu dile getirdi.

"Gençlerin spora kazandırılması çalışmalarında sona gelindi"
Bakan Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı ile geçen sene imzaladıkları protokol çerçevesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederken, "Okullardaki gençlerimizin, çocuklarımızın spora kazandırılmaları ve yeteneklerinin keşfi konusundaki çalışmanın son noktasına gelindi. Yönetmeliklerin oluşturulması için yapılan bu çalışmadan sonra ikinci öğretim döneminde 5. sınıfta bu işe hızlı bir şekilde girişeceğiz. Hiçbir gencimiz ve çocuğumuz lisanssız olmamalı ve en az bir dalda mutlaka sporcu lisansı almış olmalı" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, obeziteyle mücadele konusunda da Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma yürüttüklerini bildirdi.

“Dünya, Türkiye’yi saygı ve hayranlıkla takip ediyor”
Türkiye’nin bölgesinde, özellikle Suriye'de yaşanan iç savaş ve Irak'taki bazı sıkıntılar nedeniyle Türkiye’ye çok sayıda mülteci geldiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Biz onlara kardeşimiz ve misafirimiz olarak bakıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gelen her mülteci kardeşimizi barındırmak üzere yaptığımız bir çalışma var. Bu çerçevede Türkiye'nin özellikle mültecilerin içerisindeki gençlerin kendilerini yetiştirmeleri, geleceğe hazırlamaları, ileriki yıllarda Suriye'deki bu durum düzeldiğinde, ülkeleri tekrar istikrarlı bir ülke haline gelindiğinde verecekleri katkılar için şimdiden kendilerini yetiştirdiğimiz konusunda verebildiğimiz destekleri paylaştık. Şunu da gördük ki tüm dünya Türkiye'nin mültecilerle ilgili ortaya koymuş olduğu çalışmaları gerçekten çok büyük bir saygı ve hayranlıkla ve bir o kadar da mahcubiyetle takip ediyor" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, şu anda dünya üzerinde Türkiye’den başka 3 milyondan fazla mülteciyi ülkesinde barındıran başka bir ülkenin olmadığını ifade ederken, "Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği gibi hem de Başbakanımızın muhatapları ile yaptığı konuşmalarda dile getirdiği gibi biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu bizim insani görevimiz ama 'Siz ne yapıyorsunuz?' diye sorduğumuzda bu sorunun cevabını artık almamız gerekiyor diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Mültecilere destek verdiğini söyleyen ülkelerin ekonomik güçlerine bakıldığında yapılanın aslında oldukça az olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Evlerini, ailelerini kaybetmiş olanlara insanlığın verebileceği çok daha fazla şey var. Onları konuşmak, onları hatırlatmak için buradayız" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'deki mülteci kamplarının standartlarının çok yüksek olduğunu ve mültecilerin Türkiye'nin farklı illerinde huzur içinde yaşadığını, BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark'ın da Türkiye'deki kamplar gibi mülteci kampları görmediğini açık açık dile getirdiğini anlatırken, "İsmi mülteci kampı olabilir ama mümkün olduğu kadar barınabilecekleri bir eve yakın sistemle kuruldu" dedi.
,
Bakan Çağatay Kılıç’ın ikili görüşmeleri
Bakan Çağatay Kılıç, New York'taki temasları kapsamında ABD Futbol Federasyonu Başkanı Sunil Gulati, ABD Futbol Ligi Komiser Yardımcısı Mark Abbot ve ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) Komiser Yardımcısı Mark Tatum ile bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç, görüşmelerinde ABD’de ortaya konulan çalışmaları yerinde görme imkanı bulduklarını ve birlikte yapılabilecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç daha sonra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark ile görüştü.
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER