BAŞKAN ŞAHİN: BAFRAMIZI 2023 YILINA HAZIRLIYORUZ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yapılan çalışmalar, devam eden ve planlanan projeler hakkında Alparslan Türkeş Parkı salonunda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

BAŞKAN ŞAHİN: BAFRAMIZI 2023 YILINA HAZIRLIYORUZ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yapılan çalışmalar, devam eden ve planlanan projeler hakkında Alparslan Türkeş Parkı salonunda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Bafra Belediye Başkanının basın toplantısına AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Vatansever, Hüseyin Çamaş, belediye birim müdürleri ile gazete, dergi, radyo ve internet haber sitelerinin temsilcilerinden oluşan kalabalık bir basın topluluğu katıldı. Toplantı öncesinde öğle yemeği birlikte yenildi. Başkan Şahin, ”Bafra’mızı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılına hazırlıyoruz. Bu hedeflere ‘Biz Bafra olarak büyük bir aileyiz’ anlayışı ile ulaşacağız. Bu anlayışla hareket ediyoruz.” dedi.

8 YILDA 30 YILDAN DAHA FAZLA HİZMET YAPMAK NASİP OLDU

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yapılan asfalt, beton yol kaldırım çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “İlçemizin merkezinde 450 kilometre, yeni mahalle olan köylerimizde ise 2.550 kilometre olmak üzere 3.000 kilometre yolumuz var. Göreve geldiğimizde ilk olarak ilçemizin doğal gaza kavuşması için çalışmalara başladık. Merkezi hükümetimiz ve belediyemiz iş birliği ile ilçemiz çevre dostu, temiz ve ekonomik bir yakıt olan doğal gaza kavuştu. Doğal gaz çalışmalarımız % 98 oranında tamamlandı. Bu tarihi hizmet için Cumhurbaşkanımız ve genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize, siyasi irademize, enerji bakanlarımıza ve Samsun Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. 6 yıllık süreçte 400 kilometreden fazla dikey ve yatay olmak üzere doğal gaz hattı kazı çalışmaları yapıldı. Yollarımızın bir kısmı bozuldu. Önemli bir kısmında ise zaten yeni asfalt ihtiyacı vardı.  Çalışmalar başlamadan önce bizde hazırlıklarımızı yaptık. Modern bir asfalt şantiyesi ve plenti, kilitli parke taşı ve bordur tesislerimizi kurduk. İçlerinde Asfalt serme makinası, silindirler, asfalt bakım aracı, iş makineleri, kamyonlar olmak üzere 61 yeni iş makinesi araç aldık. Araç filomuzu % 80 oranında yeniledik ve kapasitemizi artırdık. Asfalt ve parke taşında dışa bağımlılığa ve araç kiralamaya son verdik. Bu öngörümüz ve hazırlıklarımız sonucunda 400.000 ton asfalt 80.000 metre beton yol, 130.000 metrekare satıh kaplama asfalt ve 300.000 metre kare kaldırım yaptık. 8 yıl içerisinde 30 yılda yapılandan daha fazla asfalt, satih kaplama asfalt ve beton yol ile kaldırım yapmak nasip oldu. Şehir merkezimizde yol problemini % 80 oranında çözdük. 139 mahallemizde ki tüm çalışmaları planladık. 2018 yılında şehir merkezimizde tüm asfalt çalışmaları tamamlanacak. Yeni mahalle olan 118 mahallemizde ise 2018-2019 -2020 yıllarını kapsayan çalışma programlarımızı yaptık.“ dedi.

BAFRA BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE HIZIR GİBİ YETİŞİYOR

Bafra Belediyesi ve Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Sosyal Belediyecilik alanında ki çalışmaları ise takdir toplamaya devam ediyor. Bu alanda ‘Hızır gibi yetişti’ denilecek çalışmalar yapılmış. Bafra’nın 4’ü merkezde ve 12’si yeni mahallelerinde olmak üzere toplam 16 mahallesinde evi yanan ve imkânsızlıklar nedeniyle bakım ve tamirata ihtiyaç duyulan, fakat ailelerin yapamadıkları toplam 12 ailenin evi tamamen yapılmış.  Ayrıca 4 cami lojmanının, 1 okul, 1 sağlık ocağı ve 1 gasil hanenin bakım ve onarımları gerçekleştirilmiş. Bafra Belediyesinin farklı alanlardaki çalışmaları başta yeni mahalle olan köyler olmak üzere aralıksız devam ediyor. Bafra Belediyesi yeni mahalle olan 68 köyde ki okul, cami ve öğrenci yurdu gibi resmi kurumlara 16.810 ton demir, 5.000 adet tuğla, 4.132 torba çimento, 1.970 metre bordur ve 16.220 metrekare kilitli parke taşı yardımı yapmış. Buraların çevre düzenlemelerini gerçekleştirmiş. Ayrıca 60 mahallede çocuk oyun grubu kurmuş. Çok sayıda ki yeni mahallede ise 500.000 metrekareden fazla beton yol yaparak vatandaşlara Hızır gibi yetişmiş.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bu çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Her yere ulaşmaya, her probleme çözüm üretmeye gayret ediyoruz. İnsanlarımızın gerçekten ihtiyaçları var. Camilerimiz, okullarımızın ihtiyaçları var. Bu konularda duyarlı bir belediyecilik anlayışı yapıyoruz” dedi.

İNSAN MERKEZLİ BELEDİYECİLİK

Bafra Belediyesi sosyal belediyecilikte vatandaşlarının yanında ciddi şekilde oluyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin “Bu çalışmaları insanımıza dokunan, insanımızın yanında ve içeresinde olan insan merkezli belediyecilik olarak açıklıyor. Başkan Şahin,  Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Partinin farkının Daima Millet Daima hizmet anlayışının olduğunu, ifade ediyor. ”Bafra Belediyesi sosyal belediyecilikte bu anlayış içerisinde: “4.000 muhtaç aileye nakdi yardım, Bafra belediyesi aş evinden ise her gün 4 çeşit olmak üzere 2.000 kişilik yemek yardımı yapmış.  Yemek yapamayacak durumda olan kimsesiz, yaşlı ve engelli insanlarımızın evlerine yemeklerinin teslimini Bafra Belediyesinin araç ve personelleri ile gerçekleştiriliyor. Ayrıca Aş evinden her ramazan ayında, her gün olmak üzere ihtiyaç sahibi olanlara 7.500 kişilik iftar yemeği dağıtımı yapılmış. Bafra Belediyesi 9 yılda yaklaşık olarak 24.000 aileye kuru gıda yardımı yapmış, bu yardımlardan ilçeye gelen Irak Türkmenleri ve Suriyeli kardeşlerimiz de faydalanmış. Yardımlar ihtiyaç sahiplerinin adres tespitleri yapılıp evlerine teslim edilmiş, yine aynı şekilde 9 yılda yaklaşık 8.000 ailemize yakacak yardımı, 21.000 öğrencimize çanta-kırtasiye ve okul kıyafetleri yardımı, 4.000 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza elbise yardımı yapılmış.  Bafra Belediyesi Iraklı Türkmenlere, Suriyeli kardeşlerimize ve Bayır bucak Türkmenlerine çeşitli sivil toplum örgütlerimiz ile işbirliği yaparak yardım TIR’ları göndermiş.” 

9 YILDA 40’DAN FAZLA PROJE VE HİZMET HAYATA GEÇTİ

Bafra Belediye Başkanı yapılan bu çalışmaların dışında hayata geçen projeler hakkında şu bilgileri verdi. “İlçemizin problemlerini stratejik planlarımızı yaparak önceliklerine göre çözdük. Öncelikle mal disiplini sağladık. Asfalt Şantiyesi ve plenti, Kilitli Parke taşı ve bordur tesislerimizi kurduk.  61 iş makinesi ve araç aldık. Canlı Hayvan Pazarı, sokak hayvanları barınağı, 15 Temmuz Demokrasi meydanı, Bafra Girişi peyzaj düzenlemesi projelerimizi insanlarımızın hizmetine sunduk.  Mezarlığımızı düzenledik. İkinci Mezarlığımızı yaptık, 80 adet çocuk oyun grubu kurduk. İçme suyu arıtma tesislerimizi tamamladık. Alparslan Türkeş Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Adnan Menderes parkı ve Çamlık mesire alanlarımızı tamamen restore ederek ailelerimizin hizmetine sunduk. İlçemize modern kapalı pazarı kazandırdık. 4 adet muhtarlık binası ve parkı yaptık. Kapıkaya festivali, sele sepet ve Hıdırellez şenlikleri, çocuk tiyatroları, konferanslar, balon gezileri, yamaç paraşütü, sanat kursları gibi çeşitli festival ve etkinliklerle sosyal ve kültürel hayatımıza önemli katkılar sağladık. 4 adet oto park açtık. Çöp taksi uygulamasına geçtik. Yeni parklar kurduk. Tüm çocuk oyun parklarımızı yeniledik. Fitnes alanları kurduk. Gençlik merkezimiz için yer tahsisi yaptık. 143.000 metrekarelik alanı spor alanı ilan ettik. Gençlik merkezi, kapalı spor salonu, atış poligonu, şehir stadı, yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yapılmasına ve hükümetimizi tarafından ilçemize kazandırılmasına katkı verdik. 300 yataklı modern hastanemiz tüm imar işlemleri ve kararlarını aldık. İlçemiz modern hastaneye kavuştu. Şimdi ise Ağız ve diş sağlığı merkezimiz için yer tahsisi yaptık. 300.000 ton asfalt 80.000 metre beton yol, 130.000 metrekare satıh kaplama asfalt ve 300.000 metre kare kaldırım yaptık. 8 yıl içerisinde 30 yılda yapılandan daha fazla asfalt, satih kaplama asfalt ve beton yol ile kaldırım yapmak nasip oldu. Atatürk anıtımız ve 3 adet binamızı restore ettik. 2014 yılından önce çok önemli alt yapı çalışmaları yaptık. 13.000 metre kanalizasyon hattı, 12.000 metre yağmur suyu deşarj hattı döşenmesi çalışmalarını gerçekleştirdik. Cumhuriyet meydanımızı yeniledik. Baskı beton çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

8 YENİ PROJE VE BİR BELEDİYEDEN DAHA FAZLASI OLMAK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra’yı 2023 yılına hazırladıklarını ifade ederek şunları söyledi “İlçemiz için ortak akıl ile 5 ana hedef belirledik. Bunlar Tarım, Sanayi, Eğitim, Turizm ve Kentleşmedir. Bu hedeflerimiz ile Bafra’mızı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yılı olan 2023 yılına hazırlamaktayız. 2023 yılında Bafra olarak Karma ve medikal Organize sanayi bölgesini tamamlayarak sanayi, Yeni sebze ve meyve toptancı hali, Sera OSB ve Tarım Tekno Parkı ile tarım, Bafra Kızılırmak Üniversitesi ile üniversite, turizm alt yapısını tamamlayarak Turizm şehri olacağız. Sosyal donatılarımız, Kızılırmak sedde projesi, ulaşım, yeni oto gar, kültür merkezi, BAKDEM, Kent ormanları ve yeni yeşil alanları ile kentleşme hedefine tamamen ulaşmış bir şehir haline geleceğiz. Bu konularda önemli adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz.”

KENT ORMANI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin 5 Ana hedefe yönelik 8 önemli proje ve hizmet için şu müjdeleri verdi: “Bir kısmını başladığımız ve bir kısmının hazırlıklarını da kısa bir süre sonra tamamlamış olacağımız 8 projemiz bulunmaktadır. Bu 8 proje ve hizmetimiz sağlık, eğitim, dezavantajlı kesimler, sosyal hayat, bilgi, Turizm, Tarım ve istihdam alanlarında olacaktır.  Bu proje ve hizmetler ile yaşlılarımıza, bayan kardeşlerimize, çiftçilerimize, öğrencilerimize, engellilerimize ve meslek sahibi olmak isteyen insanlarımıza önemli katkılar sağlayacaktır. 8 proje ve hizmetimiz içerisinde bulunan Kent ormanları toplumlara estetik, ekonomik, psikolojik ve sosyolojik faydalar sağlamaktadır. Bunu ilçemize kazandıracağız. Bu ilk çalışmamızdan sonra ise daha kapsamlı Kent Ormanı uygulamalarını yaygınlaştırarak gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Kent ormanı kurma çalışmalarımıza başladık.  Kent ormanları; kent alanı içinde veya çevresinde yer alan ve insanlara rekreatif olanaklar sunabilen doğal ve yeşil alanlardır. Dolayısıyla da toplumun fizyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunurlar. Kent ormanları günümüzde kentlerin yeşilliği olarak tanımlanmaktadır. Bu çok doğru ve yerinde bir ifadedir. Bafra Kent ormanı ile sosyal hayatımıza doğanın imzasını atacağız.”

BİLGİ VE TEKNOLOJİ EVİ

Hazırlıkları bitmek üzere olan başka bir hizmetimiz ise Bilgi ve teknoloji evidir. “Bafra Belediyesi Bilgi ve teknoloji evini, sokağın olumsuz ortamından çocuklarımızı güvenli ve kontrollü bir ortamda, ders çalışmalarını; kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını; boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmelerini, sosyal alanda yeteneklerini geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız için kurmaktayız.”

KIRSAL KALKINMA MERKEZİ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Tarıma ve çiftçilere destek ile yeni mahalle olan köylerde faaliyetleri yürütmek ekonomik, sosyal ve kültürel koşulları iyileştirmek amacıyla Bafra Belediyesi Kırsal Kalkınma Merkezi kuracaklarını açıkladı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: ”Kırsal kalkınma; kırsal alanların varlığının devam ettirilmesi, kır ile kent arasındaki gelişmişlik farkının azaltılmasıdır. Bafra’mız bir tarım ve hayvancılık şehridir. Kırsal Kalkınma Merkezi ile bu potansiyellerimizin daha verimli hale getirilmesine katkı vermek istiyoruz. Kırsal kalkınma merkezimiz aynı zamanda önümüze hedef olarak koyduğumuz Bafra Tarım Tekno Parkımızın da alt yapısını oluşturacaktır.  Kırsal Kalkınma Merkezi ile sürdürülebilir tarımsal üretime destek sağlanacak ve bilgiye ulaşımı kolaylaştıracağız. Gıda, tarım ve hayvancılıkta yenilikçi çözümlerin gündeme gelmesini sağlayacağız.  Teşvik ve desteklerden haberdar etmek, kurumlar arası diyaloğu ilerletmek, bilgi paylaşımında bulunmak, bilimsel yayınları ulaştırmak gibi çalışmaları hayata geçireceğiz. Kısacası tarım ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin Üretimi ve kazancını artırmaya katkı yapmak istiyoruz.”

TURİZM ENFORMASYON OFİSİ KURUYORUZ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra turizmi için çok önemli bir adım daha attı. Başkan Şahin “Bafra Turizmde iddialıdır. İlçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi, belge, tanıtıcı broşür vb. görselleri temin edebilecekleri ilk başvuru yeri olacak olan Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon Ofisi kuruyoruz. Bafra’mızı dünya bilecek” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Turizm Enformasyon Ofisi hakkında şu bilgileri verdi: “Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon merkezimiz ilçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi, belge, tanıtıcı broşürler ile görselleri temin edebilecekleri ilk başvuru yeri olacaktır. Bunun yanında kültür hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle ilgili araştırma ve planlama yapacak, kültür ve turizm alanlarında konferans, sergi, panel, kurs vb. etkinlikler düzenleyecek ve düzenlenen programlara destek vereceğiz. Yerli ve yabancı seyahat ve tur kuruluşları ile ortak projeler geliştirecek ve bunlarla temas halinde olacağız. İlçemizin her alanda tanıtılmasına ilişkin çalışmaları şehrimizin özelliğini de dikkate alarak planlayacağız. Tanıtıcı broşür, kitap, belgesel film vb. çalışmaları gerçekleştireceğiz.  Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon ofisimiz yerli ve yabancı turistlere kentimiz ve bölgedeki turistik ilgi noktaları hakkında enformasyon hizmeti verecektir.  Tanıtıcı ve görsel yayınların dağıtımının yapılmasının yanında yerli ve yabancı turistlerin ilçemizde yaşadıkları sorunların çözülmesinde başvurdukları ve yardım aldıkları, ilçe turizmimiz açısından önemli bir birimimiz olacaktır.”

BAKDEM VE BAYANLAR SAĞLIKLI YAŞAM ETKİNLİKLERİ

Bayan kardeşlerimiz için sağlıklı yaşam etkinliği kapsamında eski kapalı spor salonumuzda haftanın belirli gün ve saatlerinde ücretsiz olarak programlar olacaktır.  Yapılacak olan bu etkinliğimiz sağlıklı yaşamımıza önemli katkılar yapacaktır. Bununla birlikte Bafra Belediyesi Aile ve kadın Destekleme merkezi kurulması çalışmalarını başlattık. Burada kadınlarımız çeşitli etkinlikler düzenleyecek, eğitim çalışmaları yapılacaktır. Bayanlarımız sosyal ve kültürel hayatın içinde çok daha fazla yer alacaktır.

BAFRA BELEDİYESİ KONSERVATUVARI VE SANAT KURSLARI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ”Bafra’mızın tarihinde kültür ve sanatın büyük bir önemi vardır. Biz bunu yeniden canlandırmak için kültür ve sanat faaliyetleri yanında sanatın çeşitli dallarında da kurslar açmış bulunmaktayız.“ dedi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Bafra Belediyesi Kültür işleri müdürlüğümüz tarafından Tiyatro alanında 40, Bağlamada 70, kemanda 20 Gitarda 42, Şan derslerinde ise 20 olmak üzere 192 kişiye eğitim verilmektedir. Bu eğitimler usta öğreticiler tarafından yapılmaktadır. Her geçen gün müracaat olmakta ve sayı artmaktadır. Bafra’mızın tarihine baktığımızda ilçemiz kültür ve sanat şehriydi. Zamanla bu azaldı. Şimdi yeniden canlanmaktayız.

BAŞKAN ŞAHİN: ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİMİZ HİZMETE GİRECEK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin hazırlıkları tamamlanan proje ve hizmetleri bir bir açıklamaya devam ediyor. Başkan Şahin: “Engelleri Birlikte Aşacağız. Bu nedenle Bafra Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezimiz hizmete girecektir. Ayrıca Engelsiz BAFRA için Dost Eller ARACI DA Engelli vatandaşlarımıza hizmet edecektir.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şu açıklamaları yaptı: ”Bafra Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi, engelli bireylerimizin sosyal aktivitelere katılımını sağlayacaktır. Mesleki becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak, engelli ailelerimizin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak, toplumda engelli olma durumuyla ilgili farkındalık yaratmak, toplumun engelli haklarını gözeten duyarlı bir yapıya kavuşmasına katkıda bulunmak işlevlerini yerine getirecektir.  Tüm bunların yanında engelli ve engelsiz bireyler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek üzere de faaliyet gösterecektir. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Engelliler Koordinasyon merkezi yanında engelli bireylerimiz içinde çok önemli bir müjde verdi. Başkan Şahin yaptığı açıklamada “ Engelsiz Bafra için Dost eller engelli aracı alıyoruz. Tekerlekli sandalye kullanıcılarına uygun olarak tasarlanan Dost Eller Aracı Bafra’mız da yaşayan engelli vatandaşlarımızın öncelikle sağlık hizmetlerine, eğitim, kültür ve sanat etkinliklerine ulaşımında destek sağlamak amacıyla hizmet verecektir. Biz son 8 proje ve hizmetimizde Bir belediyeden fazlası olmak hedefi ile hareket ediyoruz. Bu anlamıyla bu hizmetlerimiz ile engellilerimiz için BİR BELEDİYEDEN DAHA FAZLASI oluyoruz.”

BAMEK İLE GENÇLERİMİZİN MESLEĞİ ELİNDE OLACAK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Kısa adı BAMEK olan Bafra Belediyesi Meslek kursları hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “Binası hazır. Meslek kurslarına uygun hale getirme çalışmalarını başlattık. BAMEK ile Gençlerimizin meslekleri ellerinde olacaktır. BAMEK’ te aşçılık, pastacılık, doğal gaz tesisatçılığı, medikal aletler, kaynakçılık, grafik ve tasarım, yabancı dil, ön Muhasebe, Bilgisayar operatörlüğü gibi önemli ve iş imkânı yüksek olan alanlarda eğitim verilecektir. BAMEK’TE bilgi, beceri ve donanımı yüksek olan usta öğreticiler görev yapacaktır. Burada kurs alan hemşerilerimiz meslek sahibi olacak. Çeşitli alanlarda iş bulma konusunda avantajlı olacaklardır. Hatta kendi işlerini kurabileceklerdir.”

İKİNCİ BAHAR LOKALİ

Bafra Belediye Başkanı İnşaatına başlanmış olan İkinci Bahar lokali hakkında ise şu bilgileri verdi: “Emekliler ve yaşlılarımızın faydalanacağı ikinci Bahar Lokali’nin çalışmaları tamamlandı. İnşaatına da başladık. Buradan 65 yaş üstü bay ve bayan emekli ve yaşlılarımız yararlanacaktır. Yaşlılarımız için ikinci bir bahar yaşatmak istiyoruz. Dinlenecekler, televizyon seyredecekler, çay içip sohbet edecekler. Çeşitli etkinliklerin içerisinde olacaklardır. Bizde her zaman olduğu gibi onlarla bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.” dedi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin basın mensuplarının sorularını cevaplandırdıktan sonra toplantı toplu halde çekilen hatıra resmi ile sona erdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER