banner223

BAŞKAN ŞAHİN: HALEP’TE İNSANLIK ÖLMESİN

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Halep’te yaşananları insanlığın utancı olarak niteledi. Başkan Şahin “ Başta Halep olmak üzere milletimizin ve din kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyalarda soykırıma ulaşan zulüm ve vahşetler yaşanmaktadır.

BAŞKAN ŞAHİN: HALEP’TE İNSANLIK ÖLMESİN

 Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Halep’te yaşananları insanlığın utancı olarak niteledi. Başkan Şahin “ Başta Halep olmak üzere milletimizin ve din kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyalarda soykırıma ulaşan zulüm ve vahşetler yaşanmaktadır. Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Myanmar, Halep, Suriye, Irak, Afganistan, Musul, Kerkük ve diğer İslam ülkelerinde Müslüman soykırımı uygulanmaktadır. Sınırlar değiştirilmek, ülkeler küçültülmek istenmektedir. Türkiye’miz emperyalist devletlerin hedefindedir.” Dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarında şunları söyledi: “Son 6 yıldır insanı insanlığından utandıran zulümlere sahne olan Suriye'de vahşet durmak bilmiyor. Sivil halkın hedef alındığı saldırılarda binlerce insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Hayatta kalanlar ise bombalar, silahlar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı veriyor. Suriye'nin kuzeyindeki Halep, başkent Şam'dan sonra ülkenin ikinci büyük şehridir. Türkiye sınırına uzaklığı ise 40 km’dir. Merkezin batısını rejim, doğusunu muhalifler kontrol ediyor. Rejim kuşatmasında yaklaşık 300 bin sivilin bulunduğu doğu Halep'te halk son 5 ayı aşkın süredir temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Devletimiz ve hükümetimiz sivil halkın tahliyesi için olağan üstü çabalar harcamakta ve insanlığın utancını ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Milletimiz seferber olmuş yardım kampanyaları düzenlemektedir. Tarihin her devrinde mazlumların sahibi olan ülkemiz bir kez daha tarihi, milli, insani ve dini sorumluluklarını yerine getirmekte 'komşusu açken tok yatanın' gerçek manada iman etmediği anlayışı ile hareket etmektedir.”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bafra Belediyesi olarak ilçemizde ki sivil toplum kuruluşları, müftülüğümüz ve Bafralı hemşerilerimizin yardımlaşması ve katkıları ile her zaman mazlumların yanında olduk. Bayırbucak’ta ki Türkmen kardeşlerimize 2 kere, Halep’te yaşayan insanlarımıza yardımlar yaptık. Son olarak Bafra Belediyesi olarak Halep’e 2 TIR gıda ve yardım malzemesi gönderdik. Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Bafralılar olarak mazlumlara sahip çıkıyoruz. Hemşerilerime ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Başkan Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Türkiye olarak güvenliğimizi, birlik ve beraberliğimizi tehdit eden tüm unsurlara ve terör örgütlerine karşı ülkemizin içinde ve dışında mücadele etmekteyiz. “DEAŞ terör örgütünü El-Bab’da şu anda dört bir taraftan kuşatmış vaziyetteyiz. Bazı ülkeler DEAŞ da dâhil olmak üzere YPG, PYD, PKK, FETÖ bunlara destek verdiler ve veriyorlar, bu çok açık, net ortada. Hepsinin tescilli olarak bütün fotoğraflarıyla, video kayıtlarıyla devletimizin elinde belgeleri var. Milletimizde bu ihanetlere dış destekler verildiğine inanmaktadır. Gelen şehit haberlerinin hepimizin canını acıtmaktadır. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Ancak operasyondan geri dönülemez. Bu mücadeleden zaferle çıkmak milli bekamız için çok önemlidir. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde her zorluğu aşacaktır.”

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 18:56

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER