SAMSUN BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ

Vali İbrahim ŞAHİN, ilimiz Tekkeköy ilçesi eski Kutlukent Belediye Binasının okula dönüştürülerek, 12 derslik ile 2 atölye ve 3 laboratuvardan oluşmak üzere Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapımı protokol imza törenine katıldı.

SAMSUN BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ

Vali İbrahim ŞAHİN, ilimiz Tekkeköy ilçesi eski Kutlukent Belediye Binasının okula dönüştürülerek, 12 derslik ile 2 atölye ve 3 laboratuvardan oluşmak üzere Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapımı protokol imza törenine katıldı.

Vali İbrahim ŞAHİN protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, “Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği’nin Samsun’da kırk civarında firması var. Bu firmalarla beraber sektörü Samsun’da nasıl geliştirebiliriz, istihdamı geliştirmek için neler yaparız gibi medikal sektörle ilgili uzun zamanlı çalışmalarımız vardı. Eski Gar binasını aldık. Etrafını çevirdik ve orayı cerrahi aletler müzesi yapmayı planlıyoruz. Oradaki çalışmalarımızın proje aşaması bitti. İhaleye çıkacağız ve orayı medikal sektörünün canlı müzesi olmasını arzuluyoruz. Orada küçük bir alanda sembolik olarak üretim de yapacağız. Üretilenler hediyelik eşya tarzı da olabilir.

Şahin Milli Eğitim Bakanını ziyaret ettiğinde Samsun'da yapılan çalışmanın sadece Türkiye'yle sınırlı olmadığını, yurt dışına çok ciddi biçimde ihraç edildiğini söyledik. Şahin kendilerine bir Medikal Aletler ya da Cerrahi Aletler Meslek Lisesi açılması talebinde bulunmuştum dedi. Milli Eğitim Bakanımız da, 'Hemen açıyoruz. Siz yer bulun yıl sonunu beklemeyin. Müfredatı da siz belirleyin' dedi. Bizde o heyecanla, geldik arkadaşlarla bir toplantı yaptık dedi.

Milli Eğitim Müdürümüze talimat verdim ve son protokol aşamasına geldik. Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM) ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz bununla ilgili çalışmalar yapacak. 2017-2018 eğitim yılında ise Medikal Aletler Meslek Lisesi'ne öğrenci alacağız. Çocuklar 4 yıllık dilimde eğitimlerini tamamlarken, bir yandan da sanayicilerimizin yanında üretime katılacaklar. Onlara banka hesabı açtıracağız. Çalıştıkları zaman dilimi ile ilgili hesaplarına para yatırılacak. Çocuklar okulu bitirdikten itibaren mütevazi de olsa belki kendilerine iş yeri kuracaklar. Bu eğitim sistemimin ilk kademesidir.

Biliyorsunuz Bafra’da OSB kuruyoruz. OSB bittikten sonra Medikal Cerrahi El Aletleri organize sanayi bölgesi alanı içerisinde üretime katkı sağlayacak, üretim yapmak isteyen, pazarlamasını yapacak olan da belki orada konuşlanacaklardır. Bizim üretimimiz Türkiye’nin % 10’nu bile karşılamıyor. Onun içinde bu sektöre yeni firmaların girmesi bizleri mutlu ediyor. Çünkü ne kadar bu sektöre firma girerse, üretim artarsa biz diğer firmalarla rekabet ederiz. Samsun’da 15 bin medikal alet üretiliyor. 15 bin inanılmaz bir rakam ama arkadaşlarımızın bana ilettiği, sağlık sektöründe 500 bin civarında aparat, alet veya ürün kullanılıyor. Bu yönüyle de baktığımızda da yapılacak çok şey olduğu da aşikârdır. Almanya’da 105 bin kişi cerrahi el aletleri alanında çalışıyor. Biz bu gün için 2 binlerdeyiz. Samsun’da benim hedefim en az 20 bin kişidir. Cari açıkta birinci sırada enerji, ikinci sırada ise sağlık sektörü geliyor. Cari açığın kapatılması ile ilgili küçük bir adımla büyük kazanımlar sağlayabiliriz. Onun için bu sektörü olabildiğince büyüterek çalışan sayısını artırmalıyız. Bu sektörde çalışabilecek insanlara ihtiyacımız var. Açacağımız bu lise marifetiyle çalışan sayısı inşallah artacaktır. İnşallah bu okulumuz hayırlara vesile olur.” dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokolü, Vali İbrahim ŞAHİN, Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet AYDEMİR ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN arasında imzalandı.

Protokol imza töreninde, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf GÜNEY ve sektör temsilcileri de katıldı.
 







Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 19:27

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER