CANAN YILMAZ ÖĞRETMENİN RESİM ATÖLYESİ İLGİ GÖRÜYOR

Her yaştan kişiye mesleki bilgi ve beceri kazandırmaya devam eden Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesi Resim-İş öğretmeni Canan Yılmaz, minik öğrencilere de ebru sanatını öğretiyor.

CANAN YILMAZ ÖĞRETMENİN RESİM ATÖLYESİ İLGİ GÖRÜYOR

        Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi Resim-İş öğretmeni Canan Yılmaz,Sanatsal faaliyetlerini yürütebilmek için bir araya gelerek, oluşturdukları resim atölyesinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

                      MİNİK ÖĞRENCİLER EBRU SANATI İLE TANIŞTI

       Canan Yılmaz, ebru sanatının tüm inceliklerini öğrencilere eğlenceli bir şekilde öğretti.

       Ebru teknesinin başına geçerek, birbirinden ilginç eserler ortaya çıkaran minikler sergiledikleri performansla gelecek için umut vaat ediyor. İlk kez ebru yapmanın heyecanını yaşayan minik öğrenciler, keyifli geçen etkinlikte, seçtikleri renkler ve su üzerine oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşadı.

        Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi Resim-İş öğretmeni Canan Yılmaz, “Bu bizim su kâğıdı anlamına gelen bir ebru çalışmasıdır. Bu çalışmayı aslında Çinliler bulmuşlar fakat daha sonra Osmanlılar, ebru çalışmasını geliştirmişler. Ondan sonrada bu Türk resimi diye adlandırılmıştır. Öğrencilerime bunu tanıtmak istedim. Şuanda 15 tane öğrencim mevcuttur. Bu öğrenciler, arkadaşlarımın, çevredeki tanıdığım arkadaşlarımın çocuklarıdır” dedi.

    NAMIK AZGIN   
    

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER