Berat Kandili’nde Camiler Doldu Taştı

Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen Berat Kandili’ni kutlamak isteyen birçok vatandaş Bafra’da camilere akın etti.

Berat Kandili’nde Camiler Doldu Taştı

       Büyük Camii vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle doldu taştı. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Büyük Camii de Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programda dua edildi, Mevlid-i Şerif Okundu.

          BERAT KANDİLİ NEDENİYLE VATANDAŞLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

      Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili, Bafra’da, coşkuyla idrak edildi. Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının Büyük Camii de organize ettiği Berat Kandili programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

      Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı. Ellerin semaya açıldığı kutlu gecede namazlar kılındı, tespihler çekildi.

                                          DUALAR ARŞA ÇIKTI  

    Berat kandili nedeniyle, vatandaşlar Bafra'daki camilere yoğun ilgi gösterdi. Camilere akın eden vatandaşlar, bu özel gecede dua ederek kandil gecesini kutladı.          

     Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, Bafra ilçesinde bulunan camilerde saf tuttu. Kandil programında Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinleyen vatandaşlar, rahmet gecesinde af ve mağfiret talebiyle dua etti.

                  BAFRA’DA BERAT KANDİLİ COŞKUYLA KUTLANDI

      Berat Kandili Bafra’nın tüm camilerinde büyük katılımla coşkuyla kutlanırken, camilere akın edenler okunan Kur’an-ı Kerim, dualar ve niyazlarla kandili idrak ettiler.

      Kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği tarihi cami kısa süre içerisinde doldu taştı. Büyük Camii de düzenlenen programına 7'den 70'e her yaştan yüzlerce vatandaş katıldı. Yatsı namazı sonrası vatandaşlar cami içerisinde birbirlerinin kandillerini tebrik ettiler.

      Bafra Büyük Camilerde yatsı namazına müteakip topluca dua edildi.

      Bafra Büyük Camii de düzenlenen Berat Kandili programına; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, SP Samsun Milletvekili Adayları Turhan Bayraktar, Bilal Arslan, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, SP Bafra ilçe Başkanı Mustafa Öcal,  Bafra Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi İmtiyaz sahibi Bilal Mürtezaoğlu, işadamları,Mesleki Oda Temsilcileri, okul müdürleri, esnaflar ,muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

            NAMIK AZGIN  

 

 



Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER