Havza'ya sabit araç muayene istasyonu kurulması talebi

SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza'da sabit taşıt muayene istasyonu kurulması için çalışmalara başlandığını açıkladı. Özdemir, makamında, Havza'da kurulaması planlanan sabit taşıt muayene istasyonu...

Havza'ya sabit araç muayene istasyonu kurulması talebi

SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza'da sabit taşıt muayene istasyonu kurulması için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Özdemir, makamında, Havza'da kurulaması planlanan sabit taşıt muayene istasyonu için Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile birlikte TÜVTURK Özön Taşıt Muayene İstasyonları İşletim AŞ Yönetim Kurulu Başkanıyla görüştü.

Özdemir, ilçede sabit taşıt muayene istasyonu olmamasının önemli bir sorun olduğuna işaret ederek, "Buraya kurulacak bir istasyon hem araç sahiplerine, hem de sanayi esnafımıza çok büyük getiri sağlayacaktır. Ayrıca Havza ana yol üzerinde olması neden ile araç trafiğinin yoğun yaşandığı bir yer. İlçemize sabit taşıt muayene istasyonu kazandırılması çok önemli. Bunun gerekli çalışmaları yapmaktayız." dedi.

Acar ise Havza'da kurulan seyyar muayene istasyonun ihtiyaca cevap vermediğini belirterek şunları dile getirdi:

"İlçemizde çok sayıda traktör, kamyon var. Bunların yanı sıra hususi araç sayısı da oldukça fazla. İlçede araç muayene istasyonu olmaması nedeni ile bu araçlar genelde Merzifon ve çevre ilçelere gitmekte. Bu da ilçemizin özellikle sanayi esnafımızın ekonomik kaybı anlamına gelmekte. Bunun için de ilçemizde sabit taşıt muayene istasyonu kurulması önem arz etmekte. Ayrıca Karadeniz'in giriş kapısı olan Havza'dan çok sayıda araç geçişi olmakta."

TÜVTURK Özön Taşıt Muayene İstasyonları İşletim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özön ise gerekli şartların oluşması durumunda Havza'da sabit taşıt muayene istasyonunun kurulabileceğini belirterek, "Bizim amacımız halkımızın hizmetlerimizden kolay şekilde yararlanmasını sağlamak. Bunun için bizler de elimizden gelen özveriyi göstermekteyiz. İlçede bizim taleplerimize cevap verebilecek bir alan olması durumunda elimizden geleni yaparız." diye konuştu.

Özdemir, Acar ve Özön daha sonra araç muayene istasyonu kurulabilecek yerler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER