banner221

Hayırsever gurbetçiden anaokulu

- Zonguldak'ta emekli hayırsever tarafından yapılacak anaokulu için protokol imzalandı - Vali Çınar: "Cebinden alın terinden biriktirdiği elindeki parayı bir yere vermek çok kolay iş değil, cömertlik, babayiğitlik bir iştir. O yönden takdire şayan bir davranıştır"

Hayırsever gurbetçiden anaokulu

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, emekli hayırsever Kemalettin Yaman tarafından yapılacak anaokulu için protokol imzalandı.

Alaplı Kaymakamlığı'nda düzenlenen imza törenine, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kaymakam Saim Eskioğlu, Alaplı Belediye Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve hayırsever Kemalattin Yaman (79) katıldı.

Vali Çınar, burada yaptığı konuşmada, hayırsever Kemalettin Yaman'a teşekkür etti.

Cebinden, alın terinden biriktirdiği elindeki parayı bir yere vermenin kolay olmadığını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Bu her şeyden önce büyük bir fedakarlıktır. Cebinden alın terinden biriktirdiği elindeki parayı bir yere vermek çok kolay iş değil cömertlik, babayiğitlik bir iştir. O yönden takdire şayan bir davranıştır. Çocukların eğitimi için yaptığı hayır, en güzel en büyük hayırlardan bir tanesidir. Allah, inşallah kabul eder temelini, birlikte açarız. Bu fedakarlık, cömertlik, insan, vatan, millet, memleket sevmeyle alakalıdır. Bunu kendileri de gösteriyorlar. Bu eserler insanın amel defterini açık tutar. Emeği geçen herkesi kutluyorum."

Hayırsever Yaman da doğduğu yerde okul yaptırmayı istediğini belirterek, "Senelerdir çalıştık. Mezara bir şey götüremeyeceğiz. Hem benim hem de oğlumun isminin yıllarca hatırlanması için 4 derslik anaokulu yaptırmaya karar verdim. İnşallah hayırlısı olur." dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Çınar ve protokol üyelerince, ismi "Kemalettin Can Yaman Anaokulu" olarak belirlenen 4 derslikli okulun protokolü imzalandı.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER