banner221

Kavak Halk Eğitim Merkezi'nde "tığ ve şiş örücülüğü" kursu açıldı

SAMSUN (AA) - Kavak Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünce İŞKUR destekli "tığ ve şiş örücülüğü" meslek edinme kursu açıldı.Kavak HEM Müdürü Zekeriya Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hümeyra Çelik Uyanık'ın...

Kavak Halk Eğitim Merkezi'nde

SAMSUN (AA) - Kavak Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünce İŞKUR destekli "tığ ve şiş örücülüğü" meslek edinme kursu açıldı.

Kavak HEM Müdürü Zekeriya Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hümeyra Çelik Uyanık'ın öğreticilik yapacağı bin sekiz saat süreli kursa 20 kadın kursiyerin katıldığını söyledi.

İŞKUR İl Müdürlüğünce sağlanan destek kapsamında 2018-2019 dönemi içinde ikinci tığ ve şiş örücülüğü kursu açtıklarını ifade eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Birinci dönem tığ ve şiş örücülüğü kursumuzda kursiyerlerimiz tarafından üretilen 300 örgü bebeği sevgi evindeki kimsesiz çocuklara verilmek üzere Samsun Valiliğine verdik. Birinci dönem kursumuza katılamayan bayanların istekleri üzerine ikinci dönem kurs açtık. Kursiyerlerimiz bu kurs sayesinde hem tığ ve şiş örücülüğü el sanatlarını öğreniyorlar ve hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar."

Ersoy, kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER