Kaynaşlı'da olası deprem çalışması

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen deprem projesinin sonuç toplantısı yapıldı.DÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu...

Kaynaşlı'da olası deprem çalışması

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen deprem projesinin sonuç toplantısı yapıldı.

DÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen "Örneklem olarak seçilen okullarda afetlere karşı yapısal olmayan tehlikelerin tespiti ve çözüm önerileri" projesinin değerlendirme toplantısının gerçekleştirildiği aktarıldı.

Açıklamada, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Bayraktar tarafından yürütülen proje kapsamında Kaynaşlı Anadolu Lisesi, Kaynaşlı Anadolu Kalkınma Vakfı Ortaokulu ve Kaynaşlı İlkokulu'nun yapısal olmayan afet tehlikeleri açısından incelendiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan büyük depremler, yapısal olmayan hasarların can ve mal kaybında önemli oranlarda yer tuttuğunu göstermektedir. 1999 Kocaeli depremindeki yaralanmaların yüzde 50'si, ölümlerin yüzde 3'ü yapısal olmayan elemanlardan kaynaklanmıştır. Bu nedenle yapısal elemanların yanı sıra yapısal olmayan elemanların da deprem yönünden güvenli hale getirilmesi büyük önem taşımaktadır. Okullar gibi eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğü binalarda yapısal olmayan malzemenin zarar görmesinin, binanın fonksiyonlarını da işlevsiz hale getirebilme olasılığının bulunduğu da unutulmamalıdır. Bu sebeplerden dolayı 12 Kasım 1999 depremini yaşamış olan Kaynaşlı ilçesinde bulunan okulların, yapısal olmayan tehlikeler yönünden güvenli hale getirilmesi, olası bir deprem neticesinde can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi açısından büyük önem arz etmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER