KBÜ'den Robot Olimpiyatlarında derece

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinin (KBÜ), İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen Robot Olimpiyatlarında "KBUİHA" ile drone kategorisinde birinci olduğu bildirildi. KBÜ'den yapılan açıklamada, üniversite olarak 11-13 Nisan...

KBÜ'den Robot Olimpiyatlarında derece

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinin (KBÜ), İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen Robot Olimpiyatlarında "KBUİHA" ile drone kategorisinde birinci olduğu bildirildi.

KBÜ'den yapılan açıklamada, üniversite olarak 11-13 Nisan tarihleri arasında 13'üncüsü düzenlenen Robot Olimpiyatlarına (ITURO'19), İnsansız Hava Araçları Kulübü ile katılım sağlandığı belirtildi.

Toplam 665 robotun katıldığı ve Otonom İnsansız Hava Araçları kategorisinde 32 robotun yarıştığı olimpiyatta birincilik elde edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"32 takım arasından görüntü işleyerek çizgi izleyen tek takım olan KBUİHA, yerde işaretli çizgiyi 4 rotorlu hava aracı ile otonom olarak takip etmeyi başararak birinci oldu. Yarışmada takımı, ekip üyeleri Uğur Kurt ve Furkan Karakale temsil etti. Birinci olan ekibi Rektör Prof. Dr. Refik Polat, makamında kabul etti. Rektör Polat, yarışmadan birincilikle dönen öğrencileri kutlayarak hediye takdiminde bulundu."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER