Ladik'te arı kovanlarına sonbahar bakımı

SAMSUN (AA) - Ladik Tarım ve Orman İlçe Müdürü Kemal Aydın, arı yetiştiricilerine sonbahar bakımı uyarısında bulundu.Aydın, AA muhabirine, havaların soğumaya başladığı bu günlerde arı kovanlarının gözden geçirilerek arıların telef...

Ladik'te arı kovanlarına sonbahar bakımı

SAMSUN (AA) - Ladik Tarım ve Orman İlçe Müdürü Kemal Aydın, arı yetiştiricilerine sonbahar bakımı uyarısında bulundu.

Aydın, AA muhabirine, havaların soğumaya başladığı bu günlerde arı kovanlarının gözden geçirilerek arıların telef olmaması ve kaliteli bal üretimi için sonbahar bakımının yapılmaya başlanması gerektiğini söyledi.

Sonbahar bakımı çok iyi yapılan arı kovanlarının kışı atlatarak bahara çıkabileceğini ifade eden Aydın, "Ladik konum olarak yüksekte kalıyor. Sonbahar geldi. Gündüz ve gece sıcaklığı arasında önemli farklılık görülmeye başlandı. Arıcılarımız, havaların uygun olduğu rüzgarsız bir havada arı kovanlarının sonbahar bakımını yapmalı. Bunun için genç bir ana arı, zayıf ve anasız koloniler birleştirilerek güçlü koloniler elde edilmeli, kovana yavrulu ve polenli çerçeve ilave edilmeli, zayıf kovanlara güçlü kovanlardan üzerindeki sırları kazınmış ballı petekler verilmeli. Ayrıca hastalık kontrolü yapılmalı ve ilaçlama yapılmalı." diye konuştu.

Kovan içinde ölen arıların dışarı atılmasını kolaylaştırmak ve aynı zaman da su girmesini engellemek için kovanlara öne doğru hafif meyil verilmesi gerektiğini anlatan Aydın, arı üreticilerinin Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi alabileceğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER