Oğuzlar'da kuvetli fırtına çatıları uçurdu

ÇORUM (AA) - Çorum'un Oğuzlar ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, bazı ev ve iş yerlerinin çatısının uçmasına neden oldu. Oğuzlar'da öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli fırtına, Obruk Barajı kenarında bulunan belediyeye...

Oğuzlar'da kuvetli fırtına çatıları uçurdu

ÇORUM (AA) - Çorum'un Oğuzlar ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, bazı ev ve iş yerlerinin çatısının uçmasına neden oldu.

Oğuzlar'da öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli fırtına, Obruk Barajı kenarında bulunan belediyeye ait sosyal tesis ve etrafındaki binalarda zarara neden oldu.

Meteoroloji verilerine göre hızı saatte 77,8 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına, sosyal tesisin camlarının kırılmasına ve çevredeki evlerin çatılarının uçmasına yol açtı.

Belediye Başkanı Orhan Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle Altın Koz Tesislerinin camlarının bir bölümünün kırıldığını, nizamiye çatısının uçtuğunu, çok sayıda sandalye ve masanın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Kuvvetli fırtınada ayrıca 20 aydınlatma direğinin yıkıldığını, tesis civarındaki 6 evin çatısının uçtuğunu ve hayrat çeşmesinin de yıkıldığını kaydeden Ateş, fırtınadan zarar gören yapılan onarılması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Bu arada meteorolojik derecelendirmeye göre, saateki hızı 75-88 kilometre arasındaki rüzgarlara denilen kuvvetli fırtınanın etkisi, belediyeye ait sosyal tesislerin güvenlik kamerasına yansıdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER