banner223

Taşova'da TÜBİTAK 4006 Fuarı açıldı

AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde Uluköy Şehit Komiser Mustafa Düzgün Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Okul bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Okan Yenidünya, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü...

Taşova'da TÜBİTAK 4006 Fuarı açıldı

AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde Uluköy Şehit Komiser Mustafa Düzgün Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Okan Yenidünya, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tümer burada yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının sadece öğretmenin anlattığı bir ders işleme eğitim modelini bırakarak daha çok öğrencinin sınıfa hakim ve öğrencinin etkin olduğu farklı bir eğitim modeline geçmek için gayret gösterdiğini söyledi.

Sanayinin ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetişebilmesi için mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğini belirten Tümer şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz coğrafyada ülkemizin gelişmesi ve var olabilmesi için teknolojik alanda kendini yenileyebilmesi için mesleki eğitimin geliştirilmesi, sanayimizin ihtiyacı olan kalifiye elemanların burada yetişmesi gerekir. Aksi takdirde sadece teorik eğitimle bir yerlere varmamız mümkün değildir. Teorik eğitimlerin yanında pratik eğitimlerin de verilmesi öğrencilerimizin uygulayarak, hayal güçlerini kullanarak bir şeyleri icat etmesi önemlidir."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER