Artvin'de Turizm Haftası kutlanıyor

ARTVİN (AA) - Artvin'de "Turizm Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.Etkinlikler, Artvin Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı. İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş'ün Atatürk Anıtı'na çelenk...

Artvin'de Turizm Haftası kutlanıyor

ARTVİN (AA) - Artvin'de "Turizm Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler, Artvin Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı. İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Yılmaz Doruk, İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş ile bazı kurum çalışanlarını makamında kabul ederek haftalarını kutladı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen "Artvin'de Turizm" konulu programda, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterileri beğeni topladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Gümüş, burada yaptığı konuşmada, Artvin'in, geleceğini turizmde olduğunu belirterek, "İlimiz Kaçkar ve Kafkasör turizm alanı, Hatila Vadisi, Karagöller, barajlar, milli parklar, Gorgit, Camili-Efeler, Çamburnu Tabiat Koruma Alanları ve yaban hayatı koruma alanları ile bölgesinde doğa turizmi, yayla turizmi ve ev pansiyonluğu konusunda çok önemli bir turizm potansiyeline sahiptir." dedi.

Turizm çalıştayı sonrası hazırlanan, turizm eylem planını çerçevesinde şehrin turizm dinamiklerini harekete geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Gümüş, şunları söyledi:

"Bu çerçevede il merkezine müze yapımı, Ardanuç Cehennem Kanyonu üzerine cam zeminli köprü yapımı, Şavşat Kalesi onarımı, Ciha Kalesinin yolunun yapımı, Yusufeli Barajı Suları altında kalacak kültür varlıklarının korunması, il halk kütüphanesinin ve kültür merkezi yapımı Kafkasör Turizm Gelişim Alanının turizme kazandırılması projeleri yatırım çalışmaları içerisindedir. Ayrıca turizm potansiyeli yüksek ilçe ve köylerimizin turizm merkezli olarak ilan edilmesi çalışmalarımızın sürdüğü gibi toplam 44 proje yapımı hedeflenmiştir."

Konuşmaların ardından Artvin Valiliğinin destekleriyle hazırlanan, yapım ve yönetmenliğini Artvinli fotoğraf sanatçısı Süleyman İnal'ın üstlendiği Artvin tanıtım filmi izlendi.

Program, hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Etkinlik kapsamında Artvinli fotoğraf sanatçıları Süleyman İnal ile Muammer Yavuz'ın, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflarının yer aldığı sergi beğeniye sunuldu.

Programa Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkan Vekili Zafer İnce, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, bazı daire amirleri, davetliler, turizm sektörü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER