2016 YILININ İLK KALKINMA KURULU TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Serra Otel’de düzenlenen 2016 yılının ilk Kalkınma Kurulu Toplantısına katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin,"Türkiye'de 26 kalkınma ajansı bulunmaktadır. Bu ajansları kendi bölgelerinde çalışmalarını yürütmektedir "dedi.

2016 YILININ İLK KALKINMA KURULU TOPLANTISI DÜZENLEDİ

     Toplantı öncesi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kalkınma Kurulu Başkanı ve Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin toplantı hakkında katılımcılara bilgi vererek katılımlarından dolayı teşekkür etti.
                  ‘İKİ KAT BİR YATIRIMA DA DÖNDÜRÜLMÜŞTÜR’
     Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin,“Bu gün 2016 yılının ilk Kalkınma Kurulu toplantısını yapıyoruz. İlimizde bu tarz toplantıların yapılması bizi sürekli olarak yeni açılımlara sürüklemektedir. Türkiye'de 26 kalkınma ajansı bulunmaktadır. Bu ajansları kendi bölgelerinde çalışmalarını yürütmektedir. Hız kazandırılması gereken çalışmaları ajanslar kendi marifetiyle daha da hızlandırmaktadırlar. Merkezden bazı şeylerin görülmesi mümkün değildir. Onun için ajanslar aynı zamanda bir ilin dinamiklerini de harekete geçiriyor. İl ile beraber bölgedeki dinamikleri harekete geçiriyor. Kalkınma ajansımız kurulduğundan itibaren ciddi katkılar sağladı. 2009'dan bu yana ciddi miktarda para harcanmış ama bu aslında iki kat bir yatırıma da döndürülmüştür. Bu ciddi bir başarıdır. Bu çalışmalarından dolayı hem kalkınma ajansımızın genel sekreterini, hem çalışanlarını kutluyorum. Bu toplantıda İzmir Seferihisar ilçe Belediye Başkanı Tunç Soyer cittaslow (sakin şehir) konusunda sunum yapacaklar. Bu kavram hakikaten bize uzak ama "Batılılar, 'biraz rahat edelim' diye mi acaba Cittaslow kavramını geliştirip bize dayatıyorlar diye bazen düşünüyorum. Ama her şey bir tarafa biz en azından kendimize bazı şeyleri alacağız. Yani bu uygulama eğer şehirlerimizde ilçelerimizde bir şekilde gerçekleşirse aynı zamanda biz de rahat edeceğiz" dedi.
            ‘İNSANIMIZ DA BUNU OLUMLU ANLAMDA KULLANMAKTADIR’

       Orada bir sürü güzellikler var onları alıp Cittaslow’un birebir kopyası olmasa bile bazı ilçelerimiz bunun bir kısmını, bir ayağını bir başka uygulamasını da kendi ilçelerine taşıyacaklardır ifadesini kullanan Samsun Valisi İbrahim Şahin," Bu da benim çokça önemsediğim bir konudur. Biz bu anlamda olmasa bile Samsun’da devlet, üniversiteler, özel, kamu sektörü ile bir araya gelip sürekli projeler üretiyoruz. Birlik beraberliğimizi en azından topluma gösteriyoruz. İnsanımız da bunu olumlu anlamda kullanmaktadır. Öte yandan Samsun özellikle hem merkezi yatırımların, hem yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi anlamında da adeta bizi zorlamaktadır. Ben her toplantıda söylüyorum ve çokça vurgulamaya çalışıyorum. Bizim bir Cerrahi Aletler çalışmamız var. Cerrahi Aletler dünyada üç ülkede Almanya, Pakistan ve Türkiye’de üretilmektedir. Türkiye’de Cerrahi Aletlerin kümelendiği il Samsun’dur. Bizim şehrimiz 15 bin farklı cerrahi alet üretmektedir. Ama burada markalaşmayı çok iyi becermemiz ve bunu çok iyi pazarlamamız kaydıyla Türkiye en azından ithalat kalemlerini azaltacak ve ihracat ürünlerini artıracaktır. Ben bu toplantı vesilesiyle şehrimize gelen değerli misafirlere hoş geldiniz diyorum. Bu toplantının şehrimize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum "diye konuştu.
                               TOPLANTIYA REKTÖRLERDE  KATILDI
          Samsun Valisi İbrahim Şahin’in konuşmasının ardından toplantıya konuşmacı konuk olarak katılan İzmir Seferihisar ilçe Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cittaslow (sakin şehir) konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Vali İbrahim Şahin, 2016 yılının ilk Kalkınma Kurulu Toplantısına konuşmacı konuk olarak katılan İzmir Seferihisar ilçe Belediye Başkanı Tunç Soyer’e günün anısına OKA amblemini taşıyan bir cini tabak hediye etti. Toplantı, 2016 yılı proje teklif çağrısı bilgilendirme sunumları, görüş ve öneriler ile devam etti. Toplantıya ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
                Köksal ÖNER


Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER