5. ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMALARI

5. Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışması Samsun İl finali Samsunun Havza ilçesinde gerçekleştirildi.

 5. ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMALARI

     Yapılan yarışmalar neticesinde Sinop'ta yapılacak olan Bölge finallerinde Samsun'u temsil edecek isimler belirlendi.

     Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen 5. Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışması Samsun İl finaline Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, Havza Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demircan, okul müdürleri ve davetliler katıldılar.

                Uluslar arası Arapça Yarışmaları İl Finali Havza'da Yapıldı

      Yarışmalar saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

       5. Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışması Samsun İl finali yarışmaları kapsamında ilk olarak Arapça Bilgi Yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda yapılan değerlendirmeler neticesinde yarışmaya katılan 10 Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi (İHL) okul arasından Alaçam Anadolu İHL birinci, Ondokuz Mayıs İHL ikinci ve Merkez İlkadım Anadolu İHL üçüncü oldu.

        Bilgi yarışması sonunda yapılan Arapça Şiir Okuma Yarışmasında ise Terme Anadolu İHL birinci, Havza Anadolu İHL ikinci ve Merkez İlkadım Anadolu İHL üçüncü oldu.

        Son olarak gerçekleştirilen Arapça Hitabet Yarışmasında ise Çarşamba Anadolu İHL birinci, Bafra Anadolu İHL ikinci ve Ladik Anadolu İHL üçüncü oldu.

         Yardımcı Doç Dr. Abdella Kadir Ahmed, Aya el-Katrey ve Samsun İl Uzman Vaizi Bilal Topuz'un yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde 5. Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışması Sinop Bölge Finalinde Samsun'u temsil etme hakkını Bilgi yarışması dalında  Alaçam Anadolu İHL, Arapça Şiir dalında Terme Anadolu İH Lisesinden Fatma Bayır ve Arapça Hitabet dalında ise Çarşamba Anadolu İH Lisesi Öğrencisi Hasan Atmaca hak kazandı.

          Programın son bölümünde ise dereceye giren öğrencilere ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket ve ödülleri verildi.

          İlk olarak katkılarından ötürü plaketini alan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yapmış olduğu konuşmada öğrencileri tebrik etti.

          Daha sonra sırası ile Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas ve avza Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demircan tarafından öğrencilere ödülleri verilirken, katkıda bulunan jüri ve görevlilere plaketleri verildi.

          Nas yapmış olduğu konuşmada Arapçanın Kuran dili olduğunu belirterek;" Bu tür etkinlikler öğrencilerimizi daha iyi motive etmekte. Birincilerimizden Sinop'ta da başarı beklemekteyiz. Derece giren veya giremeyen öğrencilerimize başarılar diliyorum. Unutmayalım ki bu sadece bir yarışma" dedi.

          Programın sonunda ise katılımcı öğrencilere belgeleri verilerek hatıra fotoğraf çekildi.

                                                                                   NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER