BAFRALI MUCİT YATIRIMCI ARIYOR

Bafra İlçesinde, çiftçilikle geçimini sağlayan İlkokul mezunu İbrahim Akın icat ettiği, “Tarım Robotu” projesi için yatırımcı firma arıyor.

  BAFRALI MUCİT YATIRIMCI ARIYOR

          İbrahim Akın, 3.5 yılını verdiği bir çalışma sonucu traktörün arkasına monte edilebilen "Tarım Robotu" ismini verdiği toprak işleme makinesini icat etti.

         Türk Patent Enstitüsüne başvuran Mucit çiftçinin icat ettiği makinenin görünümde tırmığa benzetildiğini ancak başta yaylı kültivatör, Kazayağı, Diskaro, ve çapa makinelerin görevini, Tarım Robotunun yapabildiğini, yakıt ve zaman kaybından tasarruf edildiğini belirten İbrahim Akın, " 45-50 beygir ve üzeri traktörler ile kullanılabilen, Tarım Robotu, vatandaşların isteğine göre merdaneli ve tohum ekme üniteli şekilde de taleplerini karşılıyoruz. Benim hedefim Tarım Robotunu seri üretim yaparak yurt içi ve yurt dışına pazarlayabilecek güçlü ve cesaretli firma arıyorum" dedi.

          Mucit İbrahim Akın,"Ben tarım makineleriyle uğraşan bildiğiniz sağde bir çiftçiyim. Ama tabiki her şey meraktan. Akılı veren Cenabı Allah, yeteneği verende Cenabı Allah kesinlikle ilköğretim mezunuyum herhangi bir yüksek tahsilim yok sıradan bir çiftçiyim. 3.5 yıllık bir arge inovasyon çalışmam oldu. Yaptığı bu makinenin 10 makinenin işini yapabilmekte olup bu gün dünyada bir eşi ve benzeri şu anda olmamamla beraber paten başvurumuzu ve paten başvuru numaramızı aldık. Bu makine çiftçimizin adeta bir nefes aldıracak. Bu makineyi seri üretime geçecek bir firma arıyorum, kurumsallaşmış bunu Türkiye'ye değil dünyaya satabilecek, Para kazanmak isteyen bir firma arıyorum. Ben ilk bu makineyi buğday ekiminde kullanmak için köye getirdiğimde, dediler bunu nerden aldın bende dedim ki, Hollanda'dan getirdim diyince herkes inanıyor. Ben yaptığımı söylediğimde ise inanmakta zorlanıyorlar. Yani bir tabir vardır "Kapı danasından öküz olmaz "diye biz yaptı mı niye olmasın. İşte buda bizim kendi icadımız tamamen yerli yüzde yüz kendi tasarımımız, kendi projemiz" Tarım Robotunun, Türk tarımına şimdiden hayırlı olsun. İnşallah bu projeme yatırım yapacak cesaretli kurumsallaşmış bir firma sahip çıkar diye umut ediyorum Tarım Robotunun periyodik üretimle, seri üretim arasındaki maliyet farkının yüzde 50'yi buluyor. Bu makineye her çiftçinin sahip olabilmesi için seri üretimi şart" diye konuştu.

                                                                                     NAMIK AZGIN   

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER