BAFRA’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ BAŞLADI

Bafra ilçesinde, 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde kermes ve kitap fuarı başladı.

BAFRA’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ BAŞLADI

      Bafra ilçe Müftülüğünce eski Tekel Binası Bahçesinde organize edilen Kutlu Doğum haftası, kermes ve kitap fuarı ilgi gördü.  

     Eski Tekel Binası Bahçesinde yapılan açılışa; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş,  Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,  Fatih Öğrenci Yurtları Müdürü Hüseyin Çelebi,  Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Polis Akademisi eski Başkanı Hasan Yücesan, Bafra İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, daire müdürleri, sendika başkanları ve üyeleri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Kaşıkçı İyigün Camii İmamı Abdullah Ergin tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

    Bafra Mehteran Takımı ve Bafra Aktekke Kuran Kursu öğrencilerinin semazen gösterilerine vatandaşlar ilgi gösterdi.

    Bafra Müftüsü Burhan Keleş yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen kermesin herkese hayırlı olmasını diledi.

    Bafra Müftülüğü olarak bu sene 5'incisini yaptıklarını belirten  Keleş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız 14-20 Nisan tarihleri arasını, 1989'dan beri Kutlu Doğum Haftası olarak ihya ediyor. Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın temsilciliklerinin bulunduğu her yerde, bu tarihler arasında, Kutlu doğum haftası ihya edilmek suretiyle, peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimizin bize bırakmış olduğu, iki emanetten Kuran'dan ve sünnetten kıyamete kadar, bizim dünya ve ahiret mutluluğumuz için lazım gelen evrensel mesajlarla buluşmamız,  tevil ediliyor. Bu sene, Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kutlu Doğum Haftasında, ‘Hazreti Muhammed ve samimiyet' konusunu, din ve samimiyet konusunu seçti" dedi.         

     Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş,"Bu tür kermesler, sadece maddi değil, manevi kazançları da beraberinde getiren hizmetlerdir. Burada stantlara konulan ürünler, el emeği göz nuru çalışmalar, sahiplerine büyük hayır kazandırmaktadır. Bunların halka ulaşması için çalışan görevliler, sevap kazanmaktadırlar. Burada alışveriş yapanlar hayır kazanmaktadırlar. Buna vesile olanlar da öyledir. Kermesin açılmasında maddi manevi emeği olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

      Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise,"Bugün Bafra'da olduğu gibi tüm Türkiye'de, tüm dünya'da, Diyanet İşleri Başkanlığımızın temsilciliklerinin bulunduğu her yerde Kutlu Doğum Haftası programı icra edilmeye başladı. Bir hafta boyunca bu programlar icra edilecek. Bafra ilçemizde de bugün kermes ve kitap fuarı ile başlayan bu programlar, 15 ayrı program şeklinde, Müftülüğümüz programı organizesinde, özellikle konuklarımızın bu davetiye ve programlarına herkesin katılmalarını rica ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene ayrı bir konuyu alıyor ve etrafına işliyor. Bizim bu programlardan alacağımız hisse ve bunları takip ederek yapacağımız şey, öncelikle kendimize karşı dürüst ve samimi olmaktır. Ailemize, komşularımıza çoluk çocuğumuza karşı samimi olmak"şeklinde konuştu.    
       Protokol tarafından kermes ve kitap fuarının açılışı yapıldı. Öğrenciler yararına düzenlenen kermes ve kitap fuarı 5 gün açık kalacak.

         NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER