AYTÜNÜR, BAFRA’NIN SIKINTILARINI ANLATTI

Bafra Belediye Meclis üyesi Harita Mühendisi Hakan Aytünür, Bafra’nın sorunları hakkında düşüncelerini gazetemize anlattı.

AYTÜNÜR, BAFRA’NIN SIKINTILARINI ANLATTI

     Bafra Belediye Meclis üyesi Harita Mühendisi Hakan Aytünür,”Büyükşehir yasasından sonra Bafra ekonomik olarak daraldığından dolayı, Bafra Belediyesinin yeterli hizmeti yapamadığını görüyoruz. Belediyecilik sadece kaldırım yapmakla, halkın parasını almakla olmuyor. Yıllardan beri inşaat ruhsatı konusunda Bafra’da toplanan paranın ve otopark parasının nereye kullanıldığı hala belli değil, Samsun’dan ne olduğu belli olmayan bir firma yol kenarındaki araçlar konusunda Bafra’nın parasını alıp gidiyor. İnsanlarımız bu konularda büyük sıkıntılıdır. Bafra ilçesinde kaldırım çalışmalarından dolayı yollar iyice daraldı. Kaldırım işgali Bafra ilçesinde artmış görülüyor. Kaldırım işgalinde bile vatandaşların sıkıntıları devam ediyor” dedi.
     Alparslan Türkeş Parkının işletmesinin belediye veya özel sektör tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan MHP Bafra Belediye Meclis üyesi Harita Mühendisi Hakan Aytünür,”Bafra ilçesinde Pazartesi ve Perşembe günleri Pazar yerlerinin yetersiz olmasından dolayı, eski adıyla köylerden, yeni adıyla mahallelerden gelen bacılarımız, annelerimiz, ablalarımız, abilerimiz, amcalarımız, kısacası kardeşlerimiz, yol kenarlarında kendi ürettikleri ürünleri sağlıksız satıyor. Modern bir belediyecilik yapmak için semt pazarının çoğalması gerekiyor. Yol kenarlarında sağlıksız ürün satışı yapıldığı zaman esnaflarımızın da önü kesiliyor. Sokaklardaki başıboş kopeklerin sadece kulakları küpelenip salınmasıyla, sorunların çözülmeyeceğini her zaman gerekli yerlerde dile getiriyorum. Bu sokak köpeklerinin acilen muhafaza altına alınması gerekiyor” diye konuştu.
     MHP Bafra belediye meclis üyesi Hakan Aytünür ise semt pazarlarının sıkıntıları hakkında,’’Bizim Gazipaşa Mahallesi yıllardır, hizmet alamıyor. Mahallenin yolları bozuk, hep eski elektrik direkleri var. Doğalgaz bir altyapı çalışması yapıyor ama mahallede bulunan eski elektrik direklerinin kaldırılması acilen gerekiyor.Hem trafik sıkışıklığı oluyor hem de bizim mahallemizin gelişmesi açısından önünü kesen bir durum. Burada Türkocağı Caddesi ile ilgili gerekli çalışmaları da yaptım. İmar müdürümüze de konuyla ilgili gerekli bilgileri verebilirim. Ayrıca semt pazarlarıyla ilgili bir çalışma yapılırsa Bafra’mız için iyi bir çalışma olur. Çünkü Mevlana Mahallesi'nden, İshaklı Mahallesinde doğru giderken yol kenarında hijyenik olmayacak şekilde satışlar oluyor. Yine imar müdürümüz, bu bölgede park alanı olarak ayrılmış imar planında yerler var. Bunlar için bir semt pazarı çalışması olursa Bafra için hayırlı olur bizde memnun oluruz” diyerek talepleri iletti.
           NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER