Bafra Yerli Domatesi Tezgâhlarda Yerini Aldı

Bafra ilçesinde bu üretim sezonunda ekilen domateslerin satışına Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Yaş Sebze ve Meyve Halinde ve pazaryerlerinde başladı.

Bafra Yerli Domatesi Tezgâhlarda Yerini Aldı

         Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Yaş Sebze ve Meyve Halinde sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Zeki Kitap, Bafra domatesinin ilçeyle özdeşleştiğini, 25 mahallede, 3 bin dekar alanda, 2 bin 500 çiftçinin domates üreticiliği yaptığını söyledi.

         Kitap, domatesin kilosunun 80 kuruş ile 1 lira 20 Kuruş   arasında satıldığını belirterek, "Türkiye'nin en verimli ovasında kurulun Bafra’da bilinçli olarak hala domates ekimi yapılmıyor. Üreticimizin kazancının artması için sırık domatese yönelmesini istiyoruz. Sırık domateste 1 dekar alandan 15-20 ton arasında verim alınıyor. Normal domatesten ise 1 dekara 5-7 ton arasında verim alınıyor. Diğer ürünlerimizi de zaten domates sattırıyor" dedi.

                      YERLİ DOMATES SATIŞINA BAŞLANDI 

       Lezzetli bir tadı bulunması ve organik olması nedeniyle halk arasında çeri domatesi olarak bilinen domates, pazar yerlerinin gözdesi oldu. 
        Bafra ilçesinde bulunan pazar yerlerinde, yerli domates ilgi odağı olmaya devam ediyor.

             Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Yaş Sebze ve Meyve Halinde meyve ve sebze satıcılığı yapan Naci Yılmaz, domatesin 80 Kuruş ile 1 lira 20 kuruş arasında satıldığını belirterek, ‘’Domates satışları pazartesi ve perşembe günü daha iyi oluyor. Bu sene domates geçen seneye oranla daha kaliteli, hava şartları olumlu olursa ürün çiftçinin elinde kalmaz. Çevre il ve ilçelerle rahatlıkla rekabet edebilecek konumdayız” dedi. 

          NAMIK AZGIN

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER