BAFRA’DA DAİRE AMİRLERİ VE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Bafra ilçesinde, ilçede bulunan daire amirleri ve muhtarlarla ile istişare toplantısı yapıldı.

BAFRA’DA DAİRE AMİRLERİ VE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

     Bafra Kaymakamlığı tarafından Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıya; Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,  Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Bafra Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uzm. Dr.Ebru Kaynar Tunçel, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra Sosyal ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, daire ve kurum amirleri ile muhtarlar katıldı.  

     Toplantıda muhtarların sıkıntıları ele alındı, daire ve kurum amirleri tarafından çeşitli konularda bilgilendirmeler yapıldı.  Toplantının sunuculuğunu, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel yaptı. Bafra Belediyesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Korukçu, Büyük Şehir Belediyesi sınırları hakkında bilgi verdi.

       Bugüne kadar 9 ilçede kaymakamlık,5 ilde vali yardımcılığı görev yaptığını belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan yaptığı konuşmada, “Ulaşamadığın yer, gidemediğin yer senin değildir. Onun için Bafra’da, ziyaretçi trafiği bittikten sonra, öncelikle en uzaktan başlayarak, merkeze doğru, ziyaretlerimizi yapacağız. İnşallah bu yasa, uygulanacak göreceğiz. İnşallah mahalleye gitmeden önce bilgimiz olacak. Sizler mahalle yöneticisiniz, bizler ilçeyi yönetiyoruz. Valimizin yönetiminde, belediye başkanımız mahalli idareler yöneticisi, öyleyse yönettiğimiz yeri, yönettiğimiz mahalleyi, yönettiğimiz alanı çok iyi bileceğiz, çok iyi hâkim olacağız. Sorunları çok iyi bileceğiz. Olduğumuz yerlerde kalmayacağız. İnşallah halkımız bayrak, halkımız bakan, halkımız vekil, daha ileriye gitmek için daha modern hareket etmek için daha mükemmel hareket etmek için caba göstereceğiz. İyi bir idareci, iyi bir mahalle yöneticisi, iyi bir muhtar, köyünün, mahallesinin sorunlarına hâkim olan, huzur ve güveni temsil edin. Huzur ve güvenlik olmadan hiçbir şey olmaz” dedi.

“BİR YERDE KAVGA VARSA, UYUŞMAZLIK VARSA, DEDİKODU VARSA, ORADAN HAYIR GELMEZ”

         Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Mahalle muhtarlarımız, kendi mahallesine, kendi yöresine yönelik çok ciddi çalışma yapacak. Bize sürekli proje getireceksiniz, proje konusu günümüzde önemlidir. Tarımsal projeler, sağlıkla ilgili projeler, sosyal projeler, sosyal riski azaltma projeleri, yoksullukla ilgili projeler, yani sürekli projeler getirin. Konularda mahalle muhtarımızın ilgisi yoksa bilgisi de yoktur. İlgisi varsa, bilgisi de vardır. Çalışarak yıpranmayı tercih ederiz. Bu bizim ana politikamız olacak, o bakımdan yatan aslandan, gezen tilki iyidir. Bir çalışma yapılırken heyecan duymuyorsanız, işinize sarılmıyorsanız, bu iş başarılı olmaz. O bakımdan umutsuz insan ölmüş demektir. Büyük düşünün ve büyük oynayın” diye konuştu.   

       Büyükşehir ile birlikte belediye sınırları içine giren köylerin mahalle olarak belediye sınırlarına girdiğini belirterek,  Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Her şey ekonomiye bakar. Konuların çoğunda sıkıntı var. Ülke genelinde ilçe belediyelerinin hepsinin sıkıntısı var. Gelir konusunun düzenlenmesi için büyük savaş veriyoruz. Ocak ayında düzenleme olacak, imkânlar doğrultusunda hizmetler yapılacak” şeklinde konuştu.

          NAMIK AZGIN 
                         

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER