banner221

BAFRA'DA GİRİŞİMCİ KADINLAR BİR ARAYA GELDİLER

Bafra ilçesinde yer alan girişimci kadınlar Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya geldiler.

BAFRA'DA GİRİŞİMCİ KADINLAR BİR ARAYA GELDİLER

            Dürdane Arslan,”Pazarda hizmet verecek  olan kişiler bundan sonra tek tip kıyafet giyecekler ” dedi.

         Gerçekleştirilen toplantıya Bafra Kaymakamı Halis  Arslan’in   eşi  Hanfendi  Dürdane  Arslan, Bafra Beledi Başkanı Zihni Şahin’in  eşi  Hanfendi  Şükriye Şahin, Yasemin Kının Muratoğlu, Sakine Şişman, Selam Erduran, Ayla Çakmak, Havva Kaplan, Mine Kanatlı, Sevinç Akın ve Ferda Karagöl Demir katıldı.
                           ‘BELEDİYEDEN İZİN KİMLİKLERİ OLACAK’
          Yapılan toplantıda dikkat edilecek konular arasında yer alan ve  kurulacak olan pazarda yalnızca kadınların  hizmet verecek olduğunu  işaret eden  Bafra Kaymakamı Halis  Arslan’in   eşi  Hanımefendi  Dürdane  Arslan,” Pazarda çiğ ürünler satılmayacak (süt, peynir, yoğurt, yumurta, şarküteri ürünleri gibi), pazarda satış yapan kimselerin belediyeden izin kimlikleri olacak, pazarda hizmet verecek olan kişiler bir şartname imzalayacaklar. Pazarda hizmet verecek  olan kişiler bundan sonra tek tip kıyafet giyecekler. Pazarın faaliyette olacağı bir gün belirlenip açılış kapanış saatleri duyurulacaktır. Haftada bir gün oda Çarşamba günü olabilir ve pazardaki ürün çeşitliliğine dikkat edilecek. Yanıç ,turşu, nokul, balık, su böreği, mantı, balık ekmek ve el işleri gibi. Geri dönüşümlü olması için pazarda plastik tabaklar kullanılacak” diye  konuştu.
                          ‘BİR SONRAKİ TOPLANTI İSE 10 NİSAN’DA’
           Fırın tepsiler cam yada paslanmaz çelik olacaktır ifadesini kullanan Dürdane  Arslan,”Ürünlerin üzeri streç  filmle kapatılmış şekilde gün sonuna kadar muhafaza edilecek. İkramlarda eldiven kullanılacak ve hijyen kurallarına dikkat edilecek. Çay hizmeti için alanda hizmet veren çay ocağından faydalanılacak. Bu arada kişiler mağdur edilmeyecektir. Toplantı sonrasında ayrıca bu aşamada kişilerin becerilerini sundukları bir yarışma düzenlenmesi. Seçilen şahıslar için bir eğitim planı yapılacak. Bir sonraki  toplantı ise 10 Nisan 2015 Cuma günü Adnan Menderes Parkında yapılacaktır. Bu zaman zarfı içerisinde bu tarihe kadar yapılacak ön hazırlık ile pazarda satış yapacak ve hizmet sunacak katılımcıların toplanması ve becerileri doğrultusunda değerlendirmeler yapılacak. Yapılacak olan toplantıda katılımcılar hakkında bilgi sahibi olunabilecek bilgi formları doldurulacaktır” şeklinde konuştu.

   KÖKSAL ÖNER 


Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER