BAFRA BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ GEZİSİ

Bafra Belediyesinin katkısı ve destekleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Bafra Milli Piyango Yurt Müdürlüğünün işbirliği ile Çanakkale Şehitliği Gezisi düzenlendi.

BAFRA BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ GEZİSİ

     Geziye Bafra Milli Piyango yurdunda kalan OMÜ. Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi ve OMÜ. Bafra Meslek Yüksekokulundan 25 kız,25 erkek öğrenci katıldı.

OMÜ. ŞEVKET AŞÇI TURİZM FAKÜLTEİS VE MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE ÇANAKKALE GEZİSİ

      Uğurlama töreninde konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Gerçekten Çanakkale denince, hem gözlerimiz doluyor, hemde tüylerimiz diken diken oluyor. Çanakkale’deki şehitler bugünümüzü sağlamıştır. Şairimiz ne diyor; ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya rab, ne güneşler batıyor’ bu batan güneşleri, ziyaret etmek için gidiyorsunuz. Orada sevgili çocuklar, orayı gerçekten iyi analiz edin. Orayı hissi olarak sadece görme değil, gerçekten birçok şeyi alarak gelmenizi ben diliyorum. Çanakkale, nasıl Japonya’da Nagazaki, Hiroşima var ise, bizde de Çanakkale var. Ülkemizin var oluş, yok oluş mücadelesinin verilmiş olduğu o noktada, gerçekten insanlar kendini buluyor, benliğini kazanıyor. O bakımdan ben, bu vatanın çok kolay kazanılmadığını hep beraber okuyor ve biliyoruz ama oraya mümkün mertebede bundan sonra da, birçok kurumları göndereceğiz. Çanakkale’ye gitmeyen kimsenin bütün insanı olarak kalmaması lazım, o bakımdan bu ülkeyi bize mücadele vererek, şehit olarak, kan dökerek emanet eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Onların manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Hepinizin yolu açık olsun. Hayırlısıyla gidip, gelin” dedi.

      Bafra Milli Piyango Yurt Müdürü Ünsal Uludağ ise, “Milli Piyango Yurt Müdürlüğü idaresi ve öğrencileri olarak, 100 Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferinin onurlu, şanlı büyüklerimizin ruhu şad olsun. Belediye Başkanımızın da söylediği gibi bizlere bu güzel vatanı bırakan insanlarımızı asla unutmayacağız. Dünü olmayan insanın yarını olmaz. Bu bağlamda tüm şehitlerimizin Alparslan’dan, Fatih Sultan Mehmet Han’dan ve günümüze dek Osmanlı torunları olarak ve günümüzde Mustafa Kemal Atatürk’e kadar olan tüm Türk tarihinde, tüm büyüklerimizin ruhu şad olsun. Bizde bu büyük insanları asla unutmayacağız. Ülkemiz, milletimiz, sonsuza kadar ilelebet payidar kalacaktır sözleriyle, tüm ulusumuza hayırlı olsun. Allah bir daha Türk milletine o sıkıntılara düşürmesin diyorum. Katkılarından dolayı Bafra Belediye başkanımız Sayın Zihni Şahin’e de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

        Öğrencilerin güzel bir yolculuğa çıktığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ise, “ Çanakkale gerçekten bu ülkenin kurtuluşunda, en önemli savaşlarımızdan biridir. Bu savaşta çok büyük şehitler vermişiz ve vatanımızı tam olarak korumuşuz. Çünkü gençler şunu iyi bilelim ki; dünyanın malı eğer bizim olsa, en değer mevkilerde de olsak, çok güzel çocuklarımız olsa ve vatanımız olmasa, hiçbir anlamı yok. Onun için insanlar için iki şey var. İnsan için iki şey çok önemlidir: Bunlar, canı ile ailesi ve vatanıdır. Ama vatan bizler için her şeyden mal, mülk, mevki, evlat can dahil daha önemlidir. Çanakkale’de milletimiz bunu göstermiştir. Orada sizlerin yaşında, hatta daha küçük evlatlarımız şehit olmuşlardır. Vatanın ne kadar önemli olduğunu göstermişlerdir. Avustralyalı, Yeni Zelandalı Anzaklar millet olmanın ne olduğunu  Çanakkale’de daha iyi anlamışlardır. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum. Sağ salim gidip gelmenizi temenni ediyorum" şeklinde konuştu. 

         Bafra Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine; AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve yönetim kurulu üyeleri, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş,Bafra Belediye Meclis üyeleri, Bafra Milli Piyango Yurdu Müdürü Ünsal Uludağ ve idarecileri, AK Parti Bafra ilçe Gençlik Kolları Başkanı Adnan Günal, AK Parti Kadın Kolları Başkan yardımcısı Ayşe Soruklu katıldı. 

            NAMIK AZGIN  

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER