Bafra'da Lahana Fiyatları Düştü

Bafra ilçesinde, beyaz lahana ve kırmızı lahana fiyatlarında yaşanan düşüş, üreticileri kara kara düşündürüyor.

Bafra'da Lahana Fiyatları Düştü

     Bafra Ovası’nda 23 dekar alanda 80 bin 500 ton beyaz lahana üretimi yapıldı. Sezona kilosu 55-60 kuruştan başlayan beyaz lahana, 30 kuruşa, kırmızı lahana ise; 40 kuruşa kadar düştü. Fiyatın yaklaşık 5’te 1’e inmesi tüketiciyi sevindirirken, üreticileri ise mağdur etti. 

                   BAFRALI LAHANA ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA

     Bafra İlçesi'nde, sebze fiyatlarının sürekli değişmesinden dolayı üreticiler sıkıntı yaşıyor.

     Bafra ilçesinin Fener Mahallesinden Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Bafra Yaş Sebze ve Meyve Haline traktörle beyaz lahana getiren üretici Yaşar Aytekin, fiyatların düşmesinin üreticiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

     Aytekin,”Mazot ve gübre fiyatları sürekli yükseliyor. Buna bağlı olarak da maliyetler artıyor. Fiyatların düşmesi bizi mağdur etti. Şu anda yaptığımız masrafları alamaz durumdayız. Bu gidişle köylü batağa gidiyor” dedi.

     Beyaz lahanada yaşanan düşüş, Bafra Ovası’nda 22 bin dekar alanda 77 bin ton üretilen kırmızı lahanada da yaşanıyor.

     Sezona 60 kuruştan başlayan kırmızı lahana, 40 kuruştan alıcı buluyor. Hale mal getiren üreticiler, alıcı bulmadıklarını, bu şekilde devam etmesi durumunda üreticilerin zarar edeceğini söylediler. Yetkililer ise lahana fiyatlarında yaşanan düşüşün havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden kaynaklandığını ifade ettiler.

               NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER