BAŞKAN EDİS,’SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜYÜZ’

Vezirköprü’nün öz çocuğu olan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, insanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını hızlı ve artan bir ivme ile devam ettiriyor.

BAŞKAN EDİS,’SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜYÜZ’

           Yerel seçimlerin üzerinden 1 yıl geçti. Bu zaman zarfında Vezirköprü’de gözle görülür önemli değişiklikler yaşandı ve İkinci kez  ilçe halkının mütevazi  oyu ile yeniden  seçilen Vezirköprü’nün öz çocuğu olan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, insanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını hızlı ve artan bir ivme ile devam ettiriyor.

          Başkan Edis,"Halkımızın hayatını kolaylaştırma adına çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ediyoruz "dedi.
          6360 Sayılı yasa ile Vezirköprü Belediyesi’nin hizmet alanının genişlediğini ve genişleyen alanlara hizmet götürmek için her türlü tedbirleri aldıklarını dile getiren İbrahim Sadık Edis, “6360 Yasa kapsamında mahalle olarak ilçemize bağlanan Göl’de, halkın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 53 adet dükkân, 1 adet zabıta noktası, 1 adet dinlenme odası, Göl Pazar Alanı tamamlanmak üzere. Gerek Göl’de gerekse diğer mahallelerimizde halkımızın hayatını kolaylaştırma adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda, ilçemize 35 hektar büyüklüğündeki Vezirsuyu Tabiat Parkı hazırlanmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu alan içerisinde spor alanları, yürüyüş yolu, kamelyalar, kafeterya, sosyal donatılar hayata geçirilmiştir. Burada Vezirköprü’müze has ürünler sergilenecektir. Bulanı ilerleyen zamanlarda 8 kat daha büyütme çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 
                                    '25 ADET PARKI HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK'
        Vezirköprü’nün her mahallesine bir park yaparak 25 adet park ve çocuk oyun alanlarını halkın hizmetine sunduklarını belirten Edis, “Çamlık Piknik Alanı, Abdullah Derici Parkı, Adnan Menderes Parkı ve Mehmet Paşa Şehir Parkı bunlardan birkaç tanesi olarak sayabiliriz.  Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerini ve enerjilerini atmaları için yeni park alanlarını da hayata geçireceğiz” diye konuştu. 
                              'TÜM MAHALLELERİMİZE ‘KÜLTÜR EVLERİ’ YAPIYORUZ'
       Şehir merkezinde ve diğer mahallelerde ‘Kültür Evi’ çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Edis, “Şuan Bahçelievler, Çayırbaşı, Yeşilada ve Taşkale Mahallelerimizdeki ‘Kültür Evleri’ tamamlandı. Kuruçay, Avdan, Cebeli, Akören ve Taşlıyük mahallelerimizdeki ‘Kültür Evleri’nin yapımı ise devam etmektedir. Hedefimiz, bütün mahallelerimizde ‘Kültür Evleri’ni yaparak, halkımız hizmetine sunmaktır” şeklinde konuştu.  
                          'KÜLTÜR MERKEZİMİZ HALKIN HİZMETİNE SUNULMUŞTUR'
      İlçeye gelen misafirlerin konaklama ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 40 kişilik 21 odalı Butik Oteli’n hizmete açıldığını belirten Edis, “Otelimizin, zemin katında 10 adet dükkân ile restoranımız bulunmaktadır. İlçemizin kültürel aktivitelerinin modern bir ortamda sağlaması amacıyla içerisinde düğün salonu, kafeterya, kütüphane, konferans salonu, mescit, 4 adet çalışma odası, spor odası, aerobik odası, sergi salonu, bayan kulis odası bulunan Kültür Merkezimiz halkın hizmetine sunulmuştur. İlçemiz ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere içerisinde 12 adet yazıhane, kafeterya, 1 büfe, 1 zabıta ofisi, 3 adet WC, dinlenme (emzirme) odası, taksi durağı, emanet odası, idari kısımları, sağlık odası (revir), teşhir odası bulunan otogar  tesisimizde faaliyetlerini sürdürmektedir “ dedi.  
                                   'DAHA İYİ HİZMET İÇİN GÜÇLÜ ARAÇ PARKI'
      6360 Sayılı yasa ile sorumluluk ve Hizmet alanın tüm ilçe sınırlarını kapsayacak şekilde genişlediğini, bu nedenle hizmetlerin daha hızlı ve rantabl şekilde yapılması için 15 adet olan araç parkını güçlendirerek bu sayıyı 52 ye çıkardıklarını dile getiren Başkan Edis, sözlerine şöyle sürdürdü: 
                     'ARAÇ PARKIMIZI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
     İlçemizin Narlısaray Mahallemizdeki kum ocağımız, belediyemiz ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 25 Bin adet kapasiteli parke tesisimiz, üretimine devam etmektedir. İlçemizin Kulebaşı Caddesi, Tacettinpaşa Caddesi, Mahkemeönü , 823 , 1120 ve 1122 sokaklarımız için hazırlanan proje uygulama aşamasına gelmiştir. Merkezi hükümetimizin de katkılarıyla  ilçemize 150 yataklı Devlet Hastanesi ile 23 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İnşaatı devam etmektedir.  Nalbantlı Mahallemizde yaklaşık 8 hektarlık alanda 464 adet konutlu ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ çalışmaları devam etmektedir." 
                 Köksal ÖNER


Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER