Bafra'da 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları

6. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın Samsun ayağının finali Bafra'da yapıldı.

Bafra'da  6. Uluslararası Arapça Yarışmaları

    Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın il etabı Bafra Belediye Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. 

          MUHTEŞEM ORGANİZASYONDA ALKIŞLANACAK PERFORMANS      

      Yarışmanın jüri üyeliğini Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Ali YükselYrd. Doç. Dr. Abdellah Ahmed, Öğretim Görevlisi Aya El-Katrey ve Öğretim Görevlisi Es-Seyyit Ahmed yaptı.

      Yarışma hakkında açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin,"6. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın Samsun ayağının finalini Bafra'da yapıyoruz. Yarışmaya 69 öğrenci, 12 okulumuz Arapça bilgisi, 10 okulumuz Arapça şiir okuma etkinliği ve 5 okulumuz da skeç olarak nitelendirebileceğimiz tiyatrol tarzda dediğimiz etkinliklerini sunacaklar. İl jürimiz tarafından seçilecek arkadaşlarımızda Samsun'u  önümüzdeki etap olan bölge içi yarışmada temsil edecekler. İmam hatip ortaokullarımızın ve liselerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerini zenginleştirmesi çalışmalarına ek olarak geçtiğimiz haftalarda da hafızlık, ezan okuma ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarımız vardı. Geçtiğimiz yıl Çarşamba İmam Hatip Lisesi öğrencimiz ezanı güzel okumada Türkiye birincisi olmuştu. Bu yıl ise bu öğrencimiz Türkiye finallerinde Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda ilimizi temsil edecek. Son bir yarışmamız kaldı, Arapça Hutbe Yarışması. Onu da önümüzdeki günlerde Atakum'da yapacağız. Yine bu yarışmalardan bir tanesinin Türkiye finalinin Samsun'da yapılması için bakanlığımıza müracaatta bulunduk. Hem ilimizi tanıtmak hem yaptığımız çalışmaları öğrenci ve velilerimizle paylaşmak için önümüzdeki Mayıs ayında bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Samsun il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tip etkinlikleri arttırarak devam etmek istiyoruz" dedi.

                                          16 OKUL YARIŞTI

      6 okulun katılımıyla başlayan yarışmanın ilk etabı Arapça Bilgi Yarışması'nda zor sorulara rağmen öğrenciler yüksek başarı gösterdiler. Bilgi yarışmasında 19 Mayıs Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, TermeAnadolu İmam Hatip Lisesi ikinci,İlkadım Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

      Bilgi yarışmasının ardından yoğun katılımın yaşandığı programda Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara güzel anlar yaşatırken, okunan ilahilerin ardından Arapça Şiir Okuma Yarışması'na geçildi. 9 okulun katıldığı Arapça Şiir Okuma Yarışması'nda Arapça yazılmış ünlü şiirler seslendiren öğrenciler, performanslarıyla katılımcıları beğenisini topladı ve zaman duygulu anlar yaşattı. Şiir yarışmasında İlkadım Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahsen Yüksek birinci,Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selim Demir   ikinci, Çarşamba  Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onur Canikoğlu ise, üçüncü oldu.

     3 okulun katılım gösterdiği ve yarışmanın son etabı olan metin canlandırma bölümünde öğrenciler Arapça yazılmış skeçleri sahnelediler.                 

    Yarışmada Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Altun tek başına sergilemiş olduğu performans ile yarışmada birinci, Çarşamba Anadolu İHL öğrencileri Emirhan Güneysu,Mustafa Akdağ, Erhan Türk, Büşra Kızıldağ ikinci, Elma İntihanı adlı skeci ile Ladik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Sefa Güney, Emre Güney, Doğan Kurun, Veysel Avcı ise üçüncü oldu.

         NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER