BAŞKAN SARICAOĞLU ,’KAVAK'TA KÜLTÜR VARLIKLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR’

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,"İlçemizin Tepecik mahallesinde bulunan Tepecik Tepe Tümülüs'ünün Turizme kazandırma çalışmaları kapsamında kazı çalışmalarına başlanıldık" dedi.

BAŞKAN SARICAOĞLU ,’KAVAK'TA KÜLTÜR VARLIKLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR’

      Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,"Belediyemizin  Arkeolog Emine Yılmaz öncülüğünde ve Samsun Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Tepecik Tepe Tümülüs'ü ve Kaledoruğunda arkeolojik çalışmalara başlatıldı Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle Samsun Müze Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalarda ilk olarak Tepecik mahallesi Tepe Tümülüs'ü kurtarma çalışmalarına başlanıdı. Daha önceden yapılan kaçak kazılar nedeniyle Tepecik Tepe Tümülüs'ünde yoğun tahribat tespit edilmiştir.Helenistik dönemde tarihlendirilen Tümülüs'ün mezar odası taş bloklardan inşaa edilmiş olup, dromoslu ön odalı ve defin odası bölümleriyle oldukça güzel bir mezar mimarisi sergilenmektedir" dedi.

           'TURİZME KAZANDIRMAK İÇİN KOLLARIMIZI SIVADIK'
       Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız ile  birlikte çalışmaları yerinde inceleyen ve  Arkeolog Emine Yılmaz'dan Tümülüs ile ilgili bilgiler alan Başkan Sarıcaoğlu," İlçemizin tarihi çok eskilere dayanıyor bu yüzden ilçemizde tarihi varlıkları korumamız gerekiyor. Bu kapsamda ilçemizde bulunan Tepecik mahallesi Tepecik Tepe Tümülüs'ü ve Kaledoruğu gibi tarihi yerlerimizi koruma altına alıp turizme kazandırmak için kollarımızı sıvadık. Tepecik Tepe Tümülüs'ü şimdiden çok ziyaretçi almaya başladı. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Zamanında kaçak kazılar nedeniyle hasar görmesinde dolayı kazı çalışmaları büyük bir titizlik içerisinde yapılıyor" diye konuştu.

        Arkeolog Emine Yılmaz Tepecik Tepe Tümülüs'ünde bulunan çalışmaların yaklaşık 10 gün süreceğini bildirdi.
          Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER