HİZMETLERİ PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bafra Madeni Sanatkarlar Odası bu güne kadar Bafra'ya ve Bafralı'ya verdikleri hizmetlerden dolayı yönetim kurulu tarafından, plaketle ödüllendirmeye devam ediyor.

HİZMETLERİ PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

       Bafra Madeni Sanatkarlar Odası yönetimi görevi devraldıkları günden bu güne bir çok yeniliğe imza atıklarını işaret eden Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hurşit Tulum,"İlçemizde uzun yıllar sanatkar olarak yaptıkları çalışmalarla bölge ekonomisine katkı sağlayan ve Usta çırak ilişkileri çerçevesinde çok iyi sanatkarlarında yetiştirilmişine vesile olan ustalarımızı plaket vererek onlara olan bağlılığımızı ve saygımızı gösteriyoruz. Aile büyüklerimiz bizi sanat öğrensin diye bir ustanın yayına verirken, "Eti senin, Kemiği benim "derdi. Bizler ustalarımızın verdiği üslup ve terbiye ile yetiştik. Bizleri bu günlere hazırlayıp sanatkar olmamızı sağlayan ve bu gün yediğimiz ekmeğin kazanılmasında çok büyük emekleri olan, elleri öpülesi ustalarımıza olan şükran borcumuzun bir nişanesi olarak plaket veriyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte aldığımız bu karar doğrultusunda, geçmişte gerek bürokraside gerek, siyasi alanda Baframıza hizmet etmiş büyüklerimizi de hatırlamak ve onura etmek adına ziyaretlerimizi ve plaketlerimizi sunmayı sürdüreceğiz" dedi. 
         Bafra Madeni Sanatkârlar Odası yönetim kurulu üyesi Murat Demir, 1958 yılında çırak olarak başladığı sıcak demir, doğrama işi ile uğraşan İbrahim Arslanmirza'nın Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde kaftan giydirildiğine dikkat çekti.
         Demir, " Değerli büyüğümüz İbrahim Arslanmirza  ustamızın  ahilik kaftanı giymesi Oda ve Bafralı sanatkarlar olarak bizim onur kaynağımız olmuştur. Bafra Madeni Sanatkârlar Odasına da hizmetleri gecen İbrahim Arslanmirza, Bilal Kuru ve geçtiğimiz günlerde de Bafra Belediyesi eski başkanımız Hasan Aslan'a da plaketi Oda Başkanımız Hurşit Tulum tarafından Samsundaki evinde ziyaret edilerek verildi" diye konuştu.
             NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER