AK Parti Plan ve Bütçe Komisyonunda Memurlara verilen Tazminatların Artırılması Talebini Reddetti

TBMM Genel Kurulunda Sayıştay denetim yetkisinin sınırlandırılmasının sakıncaları ve Dünya Ticaret Örgütü Anlaşması üzerine yapılan konuşmaları esnasında hararetli saatlerin yaşanmasına sahne oldu.

AK Parti Plan ve Bütçe Komisyonunda Memurlara verilen Tazminatların Artırılması Talebini Reddetti

     TBMM, Plan ve Bütçe Komisyonundaki Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde ve TBMM Genel Kurulunda Sayıştay denetim yetkisinin sınırlandırılmasının sakıncaları ve Dünya Ticaret Örgütü Anlaşması üzerine yapılan konuşmaları esnasında hararetli saatlerin yaşanmasına sahne oldu.
     Plan ve Bütçe Komisyonunda bazı meslek gruplarında özel hizmet tazminatı artışlarının gündeme gelmesi üzerine MHP Samsun Milletvekili Erhan USTA; MHP grubu adına önerge verdiklerini, verdikleri önerge ile bütün devlet memurlarının maaşlarının düzeltilmesi amacıyla devlet memurlarının tamamında özel hizmet tazminatlarının 21 puan artırılması için Plan ve Bütçe Komisyonunda çaba gösterdiklerini belirtti. Bu amaçla verdikleri soru önergesinin AKP’li komisyon üyeleri tarafından reddedildiğini ifade etti.
    Erhan Usta, daha sonra, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına verdikleri ikinci önerge ile, Eğitim, Araştırma Planlama ve Koordinasyon, Din Hizmetleri ve Sivil Savunma Uzmanları ile diğer denetmen ve uzmanların özel hizmet oranlarının artırılmasını amaçladıklarını, bu önergenin de AKP’liler tarafından reddedildiğini dile getirdi.
    Plan ve Bütçe görüşmelerinden sonra geç saatlerde, TBMM Genel Kurulunda Sayıştay denetim yetkisinin sınırlandırılmasının sakıncaları ve Dünya Ticaret Örgütü Anlaşması üzerine MHP Grubu adına konuşma yapan Erhan USTA konuşmasında; AKP’nin Sayıştay yetkisinin sınırlandırılmasıyla yolsuzluklara yol açacağını, dürüst olanların denetimden kaçınmamaları gerektiğini ifade etti.
     Daha sonra Türkiye’nin dış ticaret açıklarının ekonomi üzerinde yarattığı sıkıntıları, Türkiye’nin büyüme performansının emsal ülkelerle karşılaştırıldığında çok kötü durumda olduğunu anlattığı konuşmasında, bazı AKP’li vekillerin saatin çok geç olduğunu bahane ederek sataşmalarda bulunduğunu dile getirdi.
                 NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER