banner221

KAYMAKAM ARSLAN KARADENİZ BÖLGESİNİN EN BÜYÜK BLOK ÇİÇEK SERASINI GEZDİ

Bafra Kaymakamı Halis Arslan mahalle gezilerini sürdürürken Karpuzlu mahallesinde bulunan 4 bin dönüm üzerine kurulan Karadeniz bölgesinin en büyük blok çiçek serasını gezdi.

KAYMAKAM ARSLAN KARADENİZ BÖLGESİNİN EN BÜYÜK BLOK ÇİÇEK SERASINI GEZDİ

        Çiçek serasını gezen Bafra Kaymakamı Arslan sera hakkında bilgiler alırken Karpuzlu mahallesinde 1986 yılında kurulan ve kendi çabalarıyla ilk defa kesme çiçekliğe başlayan Bayram Ali Ayfer serada gül, karanfil ve gerbera çiçeği olmak üzere yılın 12 ayında üretim yaptığını söyledi.        

        Seraları tek tek gezen Bafra Kaymakamı Halis Arslan böylesine 4 bin dönüm üzerine kurulan bir çiçek serası olmasının memnun edici olduğunu kaydetti. 

        Bafra Kaymakamı Halis Arslan,” Bafra Ovası'nda çiftçilerimiz iyi tarım uygulamaları kapsamında bilinçli ve kaliteli sebze üretiminde de kendini kanıtlamıştır. Devlet olarak biz de üretim adına, eğitim adına üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bölgemizde tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi bölge ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine güç katacaktır. Karadeniz'de özellikle gül yetiştiriciliği ve kesme çiçekçilik için çok büyük alanlar var. İklimimiz üretime çok müsait. Daha az enerji kullanarak, bu üretimleri yapma şansımız var" diye konuştu.

                                      NAMIK AZGIN 


 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER