KULOĞLU,KAHVALTIDA BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kuloğlu ve yönetimi tarafından basın mensupları ile yeni dernek binasında kahvaltıda buluştu.

KULOĞLU,KAHVALTIDA BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

      Dernek binasında gerçekleşen kahvaltıdan sonra bir basın açıklaması yapan Başkan Kuloğlu geçtiğimiz günlerde yapılan mini törende görevi devir aldıklarını söyledi. 

      BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kuloğlu şöyle hitap etti:

      "Bildiğiniz gibi, 1980'li yıllarda başlayan ihracata yönelik kalkınma hareketiyle birlikte sanayici ve işadamlarımız bir taraftan ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösterirken diğer taraftan da işadamları dernekleri çatısı altında bir araya gelerek sosyo-ekonomik problemlerine çözüm üretmeye başladı. Böylece iş dünyası, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, bölge ve ülke sorunlarına gönüllülük bilinci içerisinde kafa yoran ve bunlara çözüm arayan sivil toplum kuruluşlarına kavuştu. Kısa adı BASİAD olan Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği de bu kuruluşlardan biridir. Bildiğiniz gibi BASİAD, 19.03.2005 yılında, 7 kurucu üye ile Bafra'da kurularak faaliyete başladı. Bugün itibariyle 175 Üye ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu vesileyle BASİAD'ın kurucu yönetim kurulu üyelerine kurucu başkan Mustafa KÖR ve Ahmet AYDIN'a teşekkür etmek istiyorum. Zaman içinde bölgemizde gelişen Sanayici ve İşadamları Dernekleri, bir araya gelerek güçlerini birleştirdi önce KASİF'i, ardından da TUSKON'u kurdu. Federasyonumuz KASİF, Sinop'tan Artvin'e, içeride ise Sivas'a kadar 11 ilde ve 14 ilçede olmak üzere, 25 iş hayatı derneği ve bu derneklere üye 4000 sanayici ve işadamı üye ile faaliyet göstermektedir. BASİAD olarak bir taraftan paneller ve seminerler düzenleyerek iş dünyasının bilgi dağarcığının gelişmesine katkı sağlamaya, diğer taraftan da yurt dışına geziler düzenleyerek girişimcilerimizin dış ticaret kapasitesinin yükseltilmesine çalışıyoruz. Gençlerin işsizliğinin azaltılması için Avrupa Birliği ve İŞKUR ile işbirliği içinde meslek edindirme kursları düzenleyerek gençlerin meslek sahibi olmalarına ve istihdam edilmelerine katkı sağlamaktayız. Bu çerçevede AB desteği ile 2011 yılında düzenlemiş olduğumuz "Bilgisayarlı Muhasebe ve Bilgisayar İşletmenliği Mesleki Eğitim Projesi" isimli proje ile 64 gencin çeşitli dallarda mesleki ve teknik eğitim verilerek istihdam edilmelerine katkı sağlanmıştır. Güney Afrika, Arnavutluk ve A.B.D. İş gezilerini düzenleyerek üyelerimizin yeni pazarlar bulmasına yardımcı olmaya çalışmaktayız. Bu faaliyetlerin dışında üyesi olduğumuz KASİF ve TUSKON tarafında organize edilen ticaret zirveleri ve yurt dışı ticaret programlarıyla da üyelerimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlara açılmalarını sağlıyoruz. Temel hedefimiz, işletmelerimizin verimliliğini ve rekabet gücünü artırarak, Bafra'nın kalkınmasına ve işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlamaktır.  Bu amaç çerçevesinde BASİAD olarak, Federasyonumuz KASİF ve Konfederasyonumuz TUSKON'un çizdiği hedefler doğrultusunda,  kamu kurumları, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmaya özellikle önem vermekteyiz. Bundan sonra da yeni dernek merkezimizde, sizlerle beraber, daha güzel çalışmalara imza atma gayreti içinde olacağız."

        BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kuloğlu'un yönetim kurulu şöyle:

        "Osman Şişman(Başkan Yardımcısı), Faruk Güven (Sayman), Yasin Taşkıran(Genel Sekreter),Oğuz Kocabaş,Bilal Müderrisoğlu, Ayhan Göre, Kamil Köse, İsmail Asan, Serkan Çelikkaya ve Harun Aydın."

           NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER