Mehmet Dede; "Önce Kendimiz Adam Olacağız”

Bafra İmam Hatip Lisesinin kurucu Okul Müdürü Mehmet Dede; BAFİM-DER’in organize ettiği geleneksel Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Bayramlaşma ve buluşma programında konuştu.

Mehmet Dede;

       Bafra İmam Hatip Lisesi kurucu Okul Müdürü Mehmet Dede yaptığı konuşmada; “İmam Hatip Lisemizin kuruluşundan bugüne gelene kadar din-i mübin-i nizam’a hizmet etme, hizmet ettirme, yaşatma, uygulama noktalarında gayret gösteren ve bugünlere dinledim ki; milletvekillerimiz var, bakanlarımız var, devlet başkanımız var, her şeyimiz var. Neyimiz eksik bee! Biz kimden aşağıyız? Hiç başka okullarda, başka eğitim kurumlarına şöyle bir samimi bir havayı bulabilir misiniz? Cenab-ı Peygamber  (s.a.v.) Efendimiz; Hicreti okudunuz, ne dedi ikinci biata gelen millete? Abdullah bin Talha dedi ki; ‘Ey Allah’ın Rasülü, siz Medine’de halkı öyle bir organize edip buraya gelecek olan muhacirleri bağırlarına basacak bir noktaya geldiler. Onları eğitin, öğretin. Sert olan yürekleri yumuşasın, asık suratları tebessüm etsin. Sizlerden bunu istiyorum dedi Cenab-ı Peygamber. Ey Allah’ın Rasulü alemlere rahmet olarak gönderdi Rabbim seni. Sen, kendin için hiç birşey istemiyormusun? Evet, istiyorum dedi. Kendi canınızı, namusunuzu, şerefinizi, insanlığınızı, onurunuzu, Allah’ınızı koruyacağınıza söz verin bana dedi. Ve söz verdiler, söz verdiler, söz verdiler…” dedi.

                              ‘BEN ÇOK AĞLADIM TUVALETLERDE’

      Mehmet Dede; “Ben çok ağladım tuvaletlerde. Çok ağladım tuvalette gençler okurken. Okulun üzerinden yağmur yağarken altından ördekleri kaçırıyordu, balık tutuyordu millet. Tuvalete giriyordum ağlıyordum kışın. Ülker’den Allah rahmet eylesin, onbin lira para almışız çatıyı kapatacağız. O zamanın milli eğitim müdürü içki masasında bizim paramızı harcamak için % 5 olan kesintiyi % 15’e çekti ve bizden para istiyordu. Şimdi bakıyorum ben, İlçe Milli Eğitim müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız, milletvekillerimiz ve konuşmacılarımızın ağzından bal akıyor bee. Daha bundan büyük bir mutluluk dünyada ne olabilir” diye konuştu.

                              ‘ÖNCE KENDİMİZ ADAM OLACAĞIZ’

     Mehmet Dede konuşmasında; “Önce kendimiz adam olacağız, adam. Kendimiz iyi bir Müslüman olacağız. Kendi nefsimize arzu ettiğimizi kardeşlerimiz için istemeyeceğiz. Makam için birbirinin ayağının altına sabun koyanları da biliyoruz. Dinini para için satanları da biliyoruz biz. Ben yaşayan bir insanım. Bizim hocalarımız yaşadılar, ama ben çok daha ağırını yaşadım. Bu hastalığımın sebeplerinden birisi de budur. İnşallah cehennem ateşine siper olacak o ağrılar sızılar” şeklinde konuştu.

            “ İNSANLARIN EN HAYIRLISI, İNSANLAR HİZMET EDENDİR”

     Dede konuşmasını şöyle sürdürdü;

    “Şimdi eğitimin gayesi nedir? Eğitimin gayesi insanlara hizmet edecek insanları yetiştirmektir. ‘İnsanların en hayırlısı, insanlar hizmet edendir. Biz her zaman bir araya gelemiyoruz. Belki bu son gelişimdir. Bu okulun kuruluşunda, çocuklarının rızkını buraya getirerek, çocuklarını aç susuz bırakarak, yalın ayak buraya gelenlerden Allah razı olsun. Çocuklarının ekmek parasını İmam Hatip Lisesi’ne Demir almak için çimento almak için verenlerden Allah razı olsun. Vefat edenleri de Allah rahmet eylesin. Onlar Hazreti Peygambere komşu oldular.”

                    NAMIK AZGIN

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 16:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Y86
Y86 - 3 yıl Önce

Sen bir efsanesin hocam hakkını nasil öderiz az soruşturma geçirmedin başörtüsü yüzünden hakkınızı helal edin samsun imamhatip ogrenciniz

Samsunlu
Samsunlu - 2 yıl Önce

Allah razı olsun hocam ihl’ler size çok şey borçlu

dkm
dkm - 2 ay Önce

Bu hoca felan değil, İslam camiasının yüz karasıdır. Böyle insanlar yüzünden gençler hep deist oldular. Yuh size.

SIRADAKİ HABER