RENKLİ KONUKLAR VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

33. Samsun Uluslararası Halk Dansları Festivaline katılmak üzere değişik ülkelerden ilimize gelen sanatçılar ve halk dansları toplulukları, Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.

RENKLİ KONUKLAR VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

         Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Avrupa'nın en büyük beş halk dansları festivalinden biri olan Uluslararası Halk Dansları Festivaline katılmak üzere Samsun’a gelen sanatçılar ve halk dansları toplulukları Vali İbrahim Şahin’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

                      'GÜZEL BİR ŞEKİLDE AĞIRLAMAYA DEVEM EDECEĞİZ'
        Ziyarette bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, ”Sayın Valim; öncelikle misafirlerimiz ve bizleri kabulünüzden dolayı sizlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu sene Samsun Uluslararası Halk Dansları Festivalinin otuz üçüncüsünü düzenlemek için hazırlıklarımızı yaptık ve 17 ülkeyi ilimize davet ettik. Ülkemizde yaşanan elim bir saldırı neticesinde bu festivalimizi iptal etmek zorunda kaldık. Ama biz resmi programlarımıza devam edip misafirlerimizi Samsun’da en güzel bir şekilde ağırlamaya devam edeceğiz. Nazik kabulünüzden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
                         ‘BELEDİYEMİZ MİSAFİRPERVERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR'
         Vali İbrahim Şahin ziyarette yaptığı konuşmasında, ”Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen 33. Uluslararası Halk Dansları etkinliği için çeşitli ülkelerden Samsun’a gelen bütün katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Sizleri Karadeniz’in incisi bu güzel şehirde misafir etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Biz aslında bu festivalin başlangıcını sabırsızlıkla bekliyorduk. Şanlıurfa Suruç’ta bir terör olayı gerçekleşti. Buradan terörü lanetliyorum. İnşallah tekrarı olmaz. Bu yüzden etkinlik iptal oldu. Festival iptal edilmiş olmasına rağmen Büyükşehir Belediyemiz misafirperverliğini sürdürüyor. Samsun  Karadeniz Bölgesi’nde sahili en uzun kent. Denizin tadını çıkarın. İlçelerimizi de ziyaret ederek turistik aktivite yerine getirmiş olursunuz. Burada olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.
                   BİBİRLERİNE ÇEŞİTLİ HEDİYELER TAKDİM ETTİLER
        Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin 33. Uluslararası Halk Dansları Festivaline katılmak üzere değişik ülkelerden ilimize gelen misafirlere çeşitli hediyeler verdi. Halk Dansları festivaline katılmak üzere ilimize çeşitli ülkelerden gelen misafirler ise  Vali Şahin'e  ülkelerine özgü çeşitli hediyeler takdim ettiler.

       Ziyarette Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Rusya, Karadağ, Kuzey Rusya, KKTC, Kuzey Osetya, Makedonya, Meksika, Moldova Gürcistan ve Romanya ülkelerinden gelen sanatçılar ve dansçılar hazır bulundu.
                Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER