Muhtarlar Acem Tekkesi'nde Buluştu.

İlkadım İlçesi'nin mahalle muhtarları Başkan Erdoğan Tok'un ev sahipliğini yaptığı Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan katılımlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Muhtarlar Acem Tekkesi'nde Buluştu.

Anayasa Değişikliği ve Referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaaslan, " Biz rejimi değil, hükümet modelini değiştirmek istiyoruz. Referandum sürecinde halka böyle anlatacaklar. Hafta başında Genel Kurul'a gelecek olan Anayasa Değişikliği için bir sorun olmazsa referanduma gitme sayısı olan 330'a  eriştiğinde Mart veya Nisanda halk oylaması yapılabilecek. " dedi.

 

İlkadım İlçesi'nin mahalle muhtarları Başkan Erdoğan Tok'un ev sahipliğini yaptığı Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan katılımlarıyla toplantıda bir araya geldi.

 

Muhtarların yoğun katılım gösterdiği toplantıda AK Parti Çevre, Kültür ve Eğitim'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti İlkadım İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Akyüz, Ak Parti İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar ve Samsun Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve İlkadım İlçesi mahalle muhtarları katıldı.

 

MUHTARLARLARLA İSTİŞARELİ ÇALIŞIYORUZ

Toplantının açış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Belediye olarak mahalle muhtarları ile istişareli hizmetler yaptıklarını ifade etti. Mahalle muhtarlarının belediyenin gözü ve kulağı olduklarını söyleyen Başkan Tok, belediye olarak yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlattı.  Geçen senenin birçok hizmetin tamamlandığı ve projelerin start aldığı verimli bir yıl olarak geçtiğini belirten Başkan Tok, 2017'nin  ise çok daha büyük işlere imza atılacağı yıl olacağını söyledi.

 

 

2017 DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN YILI OLACAK

Kadın, genç, yaşlı ve engelli tüm vatandaşlara yönelik projeler hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Tok, " Belediye olarak kendi çalışmalarını tamamlayarak Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdikleri Yerinde Dönüşüm, Yeni Belediye Hizmet Binası ve yanında yapılacak olan 2600 metrekarelik Camii, Çocuk Kreşi, 200 araçlık otopark ve meydan Unkapanı Kültür Merkezi ve yanında  Hanımlar Lokali, Kültür Merkezi, Tiyatro ve Konferans Salonu, Derebahçe Mahallesi Mert Irmağı kenarında 2,5 kilometre uzunluğunda  bisiklet ve yürüyüş yolları, spor ve dinlenme alanları, yöresel ürün satış merkezleri yapılacağı koşu yolu ve yaşam parkuru, Anadolu Lisesi bahçesine yapılacak 2 bin 500 kişilik dev spor salonu gibi çok büyük hizmetlerin hayata geçeceği yıl olacak. " dedi.

 

TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞİNİ ENGELLEMEYECEKLER

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan¸  " Türkiye'nin  büyümesini engellemek isteyen, yükselişini durdurmak isteyenler her türlü kirli oyunu oynuyorlar. Ülke içinde  ve dışında çok büyük mücadeleler vermekteyiz.  Biz  sadece kendi ülkemiz için barış, demokrasi ve özgürlük istemiyoruz. Ümmet için, mazlum coğrafyalar ve  insanlık için  de barış, demokrasi ve özgürlük istiyoruz. İşte bizim güçlü mücadelemizin sebebi bu. Dünya bu coğrafyada yaşananlara sessiz kalıyor. Bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Atalarımızda geçmişte kalmamış.  Bu sebeple milletçe birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi sürdürmeliyiz. " diye konuştu.

 

MART VEYA NİSAN'DA REFERANDUMA GİDEBİLİRİZ

Anayasa değişikliği ve referandum süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaaslan, " Pazartesi günü başlayan ve 1 aya kadar sürecek olan Anayasa Değişikliği için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.  AK Parti ve MHP oyları ile matematiksel olarak Mecliste kabul sayısı için 367 sayısına erişemiyor, ancak referandum için 330 sayısına ulaşıyor. Meclis'te referanduma gitmek için gerekli sayıya ulaştıktan sonra muhtemelen Mart, Nisan gibi halk oylamasına gidilecek.  Referandumda anayasa değişikliği için rejimi değiştiriyor diyecekler. Biz rejim değişikliği yapmıyoruz. Hükümet modeli değişikliği yapacağız. Hiçbirimizin rejim değişikliği gibi bir niyeti olamaz. " ifadelerini kullandı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER