banner221

SAMSUN HAYVAN KİMLİKLENDİRME RAPORU AÇIKLANDI

Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, 2016 yılı Samsun ili hayvan kimliklendirme sonuç raporunu açıkladı.

SAMSUN HAYVAN KİMLİKLENDİRME RAPORU AÇIKLANDI

Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, 2016 yılı Samsun ili hayvan kimliklendirme sonuç raporunu açıkladı.
Oda tarafından bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çetinkaya, odanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü tarafından büyükbaş hayvanların kimliklendirilmesi amacıyla yapılan küpeleme çalışmalarının özelleştirilmesine yönelik olarak açılan ihaleyi 04 Mart 2016 tarihinde aldığını söyledi.
İhaleyi aldıklarında hazırlık çalışmaları yürüttüklerini belirten Çetinkaya, "17 ilçede 80 veteriner hekimle küpeleme sözleşmesi yapıldı. Her veteriner hekim için sorumluluk alanları tespit edildi. Veteriner hekimler kendi ilçesi ve komşu ilçelerdeki hasta sahiplerinin hayvanlarının küpelenmesine imkan sağlandı. Küpe firmaları ile görüşülüp en uygun fiyata kaliteli küpe alımı temin edildi. Küpeleme işlemlerinin takibi için oda bünyesinde çalıştırılmak üzere ilave bir personel istihdamı sağlandı." dedi.
"Alo küpe" hattı kurduklarını aktaran Çetinkaya, 7/24 küpe ihbarı alınmaya başlandığını, afiş ve el ilanları bastırılıp yetiştiricilere dağıtıldığını kaydetti.
Geçen yıl 70 bin buzağının fotoğrafı çekilerek odada arşivlendiğini dile getiren Çetinkaya, "Maliye adına 38 bin 696 lira KDV, 70 bin lira Gelir Vergisi yaratılmıştır. İl müdürlüğümüze 48 bin 371 lira pasaport ücreti peşin olarak yatırılmıştır. Personel ve araç tasarrufu ile seyyar görev ücreti tasarrufu sağlanmıştır. 17 ilçede en az 17 personel ve 17 araç tasarrufu, 17 araç kiralama bedeli toplamda 204 bin lira, akaryakıt 17 araç için yaklaşık 50 bin lira akaryakıt ve seyyar görev tazminatı 17 personel için yıllık 40 bin 800 lira tasarruf sağlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.
Toplantıya, yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Şule Sanal, veteriner hekimler Burçin Bağ Keleş, Sabri Akman ve Elif Köse katıldı.
 



Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 19:29

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER