banner221

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN: ‘SANAYİLEŞME KALKINMANIN DİNAMOSU’

Samsun TSO’yu ziyaretinde konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, sanayileşmenin kalkınmanın dinamosu olduğunu söyledi.

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN: ‘SANAYİLEŞME KALKINMANIN DİNAMOSU’

   Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetimi’ni ziyaret etti.
    Ziyarette, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Hızır, Kadir Beytekin, Ayhan Çakır ve Oğuzhan Serinkaya ile Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Yalgın yer aldı. 
         MURZİOĞLU: ‘SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ’
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Oda olarak yürüttükleri bazı çalışmalar hakkında Vali İbrahim Şahin’e bilgi verdi.
     Samsun’da kurumlar arasında sağlanan birlikteliğin Vali İbrahim Şahin döneminde de artarak devam ettiğine vurgu yapan Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun, bölgesinin en önemli ve en büyük kenti. Kentimizde son dönemde lojistik köy projesinden Fuar ve Kongre Merkezi’ne, Teknopark’tan Gıda OSB’ye kadar büyük ve önemli projelerin hayata geçmesi birlikte hareket etmenin ürünleri. Kentte oluşan birlikteliğimiz sizlerin de katkılarıyla artarak devam ediyor. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da inşallah hep beraber kentimizin sorunlarını çözme noktasında birlikte olacağız. İlimizde sanayi altyapısı anlamında, ihracatımızın artması anlamında bazı gelişmelere ihtiyacımız var. Ülkemizin ve kentimizin 2023 hedeflerine ulaşması için kaybedecek vakti ve boşa harcayacak enerjisinin olmadığının bilincindeyiz. Samsun iş dünyası olarak sorumluluğumuzun bilincinde hareketle, kentimiz ve ülkemiz için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen görevi yapmayı sürdüreceğiz” dedi. 
                    ŞAHİN: ‘MARKALAŞMAYI ÖNEMSİYORUM’

     Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “Sanayileşme ülkemizin ve şehirlerimizin kalkınmasının dinamosudur. İşadamlarımızın işlerinin iyi olması demek, şehrimizin ve ülkemizin kalkınması, istihdamın artması demek.  Üretmek, istihdam yaratmak kolay değil. Coğrafi ve stratejik konumu, kamu ve özel sektöre ait limanları, uluslararası havalimanı, Karadeniz Bölgesini Anadolu'ya bağlayan demir ve karayolu, üniversitesi ve kültürel alt yapısı ile bölgenin merkezi konumundaki ilimiz, gelişim sürecini hızlı bir şekilde devam ettirmektedir. Bize düşen bu buluşmanın ve alt yapı zenginliğinin sağladıklarıyla yetinmemek, iddiamızı hazırlıklı olarak geleceğe taşımaktır. Sizlerin de bildiği gibi artık dünyada markalaşma çok önemli. Kendi ürünlerimizi, ürettiklerimizi olabildiğince markalaştırmamız lazım. Markalaşmayı çok önemsiyorum. Ürettiğimiz ürünleri markalaştırarak önce Türkiye’ye sonra da dünyaya nasıl taşırızı hep birlikte tartışacağız. Bu konuda da kararlı, istikrarlı durursak başarabiliriz diye düşünüyorum. İnşallah hep birlikte el ele vererek potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu.              KÖKSAL ÖNER  




Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER