SİYAD BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Osman Yılmaz, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Samsun Valisi İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.

SİYAD BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ  VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

     Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Osman Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada,''Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Türkiye içinde ve Türkiye dışındaki Samsunluların sanayi, ticari, sosyo-ekonomik, eğitim ve kültür düzeylerinin gelişmesini sağlamak amacıyla teknoloji, sermaye, fikir alışverişi ve koordinasyonu temin ederek daha ileri bir düzeye ulaşmalarına yardımcı olmak amacı ile kurulmuş bir dernektir. Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği olarak bu hafta sonu Samsun’a ziyaret programı düzenledik. Bu kapsamda da Sayın Valimizi ziyarete geldik. Zaman ayırıp bizleri kabullerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
                ‘SAMSUN’A AYRI BİR GÜZELLİK VE GELİŞMİŞLİK KATIYOR’
       Samsun yaklaşık 1 milyon 270 bin nufüsu ile ülkemizin 16. büyük şehri. Samsun aynı zamanda deniz, kara, hava ve demir yolları gibi 4 ulaşım aksını bünyesinde barındırdğini vurgulaya Vali İbrahim Şahin,”  Ülkemizin dört ilinden bir tanesi. Samsun ilimiz son yıllarda hızlı bir şekilde gelişiyor. Samsun’da alt yapı, spor tesisleri, ulaşım, turizm ve sanayi gibi alanlarda çok önemli yatırımlar ve çalışmalar yapılıyor. Buda Samsun’a ayrı bir güzellik ve gelişmişlik katıyor. Biz bunu ilimize gelen misafirlerimizin Samsun'la ilgili yaptıkları olumlu değerlendirmeler sonucu çok daha iyi anlıyoruz. Son iki dönemdir Gençlik ve Spor Bakanlarımızın Samsun Milletvekili olmalarından dolayı ilimize çok önemli spor tesisleri ve yatırımları yapıldı. 2017 Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun’da düzenlenecek. Bu organizasyon sayesinde Samsun dünyada çok iyi bir tanıtım şansına sahip olacak. Bu kapsamda Samsun olarak hazırlıklarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz” diye konuştu.
                  ‘İLİMİZDE ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ'

      Samsun’da turizm alanında çok önemli potansiyellerin var olduğunu belirten Vali Şahin," Hemen hemen bütün ilçelerimizde öne çıkarabileceğimiz çok önemli turizm değerleri var. Bunlardan bir tanesi de Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'dir. Biz buranın ülkemizde ve dünyada tanınması adına başta Büyükşehir Belediyemizle birlikte çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Ben inanıyorum ki bu çalışmalar sonunda önümüzdeki birkaç yılda Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ülkemizden ve dünyadan önemli bir sayıda turistlerin geldiği bir turizm alanı olacaktır. İlimizin sanayi alanındaki önemli bir potansiyeli de medikal ve cerrahi aletlerdir. Dünyada cerrahi aletlerin imalatı yoğun olarak üç ülkede kümelenmiş durumda. Bu ülkelerden bir tanesi de Türkiye’dir. Ülkemizde de Samsun ilimiz bu kümelenmede birinci sıradadır. Biz bu konuda ilimizde çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yapılan bu çalışmalar sonucunda gelecek yıllarda Samsun bu konuda çok önemli bir potansiyele sahip olacaktır. Ankara’da ikamet eden Samsunlu dostlarımızın gerek ilimizi gerekse Valiliğimizi ziyaretlerinden dolayı hepinize ayrı, ayrı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
                       BİRBİRİLERİNE HEDİYELER TAKTİM ETTİLER  
      Ziyaretin sonunda Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Osman Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ziyaretin anısına cam bir vazo ve Kanuni Sultan Süleyman'ın tuğrasının yer aldığı tabloyu Vali İbrahim Şahin'e takdim etti.
       Vali Şahin’de Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Osman Yılmaz’a  üzerinde Samsun’un simgesi Atatürk Anıtı’nın kabartması olan bir tablo hediye etti.

KÖKSAL ÖNER 



Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER