banner221

SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI AHMET SEVEN'İN TÜYAP AÇIKLAMASI

Bu yıl 3. sü açılan Tüyap Kitap Fuarı yoğun bir katılımla 21 Şubat Salı günü başladı. Samsun Valisi, Belediye Başkanı, TÜYAP Yetkilileri ve davetlierin de katılımıyla fuarın açılışı gerçekleşti.

Bu yıl 3. sü açılan Tüyap Kitap Fuarı yoğun bir katılımla 21 Şubat Salı günü başladı. Samsun Valisi, Belediye Başkanı, TÜYAP Yetkilileri ve davetlierin de katılımıyla fuarın açılışı gerçekleşti.
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven fuarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Seven şunları söyledi:
" Karadeniz 3. TÜYAP Kitap Fuarı bu sene önceki yıllara oranla daha yoğun bir katılımla devam ediyor.Katılımcı firmalar bu sene çok daha fazla. Bu yoğunlukta özellikle katkısı olan ulaşım vasıtalarının bu yıl daha da rayına oturması; yani raylı sistem Tekkeköy'e, bu fuar alanına kadar geliyor. Ulaşım bu noktada rahatlamış durumda katılacak frmalar bu noktadan bakıyorlar. Ulaşım nasıldır diye.
Tabi ki bu Samsun'a yapılan TÜYAP Karadeniz Fuarı; adı da üstüne olduğu gibi Karadenz Bölgesi'ni tamamen kapsıyor. Bu fuara, açık kaldığı 21- 26 Şubat tarihleri içersinde Artvn, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu civar illeri katılıyor. Bu katılımın içersinde en yekün kitleyi tutan tabi ki eğitimciler ve okullarımızı gördük Biz bundan Samsunlular olarak çok gurur duyuyoruz. Çünkü Karadeniz Kitap Fuarı bizim için kaçırılmaz bir fırsattır, onurdur. Samsunlular'a ait bir onur.
Bu fırsatı vatandaşlarımızın çok iyi değerlendirmesini istiyoruz. Bizler Samsun Yazarlr Derneği olarak, üyelerimiz içersinde yer alan 40- 50 belki de 60 kadar yazarımız kendi açtığımız kitap standında, kitaplarımızı görücüye çıkartıyor, imzaya çıkartıyor. Bu vesileyle okurlarıyla yazararımız buluşma sağlıyor, kitaplarını imzaladığı gibi söyleşi yapıyorlar. Tabi tanışıyorlar. Bu bir kaynaşma. Ben kitap fuarlarını özellikle bir panayır olarak görüyorum.
Sadece Samsun'un değil; bütün Türkiye'nin yazarları yer alıyor.Samsun'dan gelen yazarlar da dışardan gelen yazarlarla tanışıyor.Tanışmışlıkları varsa tekrar dostluklarını pekiştirmiş oluyorlar. Firmalarla yani yayıncılığın ne olduğunu burada öğrenyorlar, görüyorlar. Yayncıların da tabi bu yazarlarımıza, bu anlamda çok katkıları var.Yani gündemi çok güzel takip ediyorlar. Gündem kitaplarını takipediyorlar. Bu alanda çok katkıları var.
Ben bu noktada özellikle TÜYAP Kitap Fuarı'nı hazırlayan, memleketimize kazandıran, önde gelen yetkililerimizi bu noktada tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Halkımıza yoğun katılım gösterdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Özel bir teşekkürümü de Samsun yazarlarımız son yıllarda hayli üretken hale geldiler. Bir anlamda kitap yayınlıyorlar hem şir hem de yazı alanında.
Samsun'da çok sayıda dernek var. Bir kere burayı anlamak lâzım. TÜYAP burada yayıncı kuruluşlara da yer vermek zorunda.Samsun TÜYAP Kitap Fuarı alanı belki yeterli gibi görünüyor ama tabi katılımcı firma sayısı arttıkça yeterligördüğümüz bu alan bir nevi küçülüyor. Daha da geniş alanlar olması gerekli.
Bu müracaat edip de cevap verilemeyen dernekere bakmak lâzım. Özellikle şunları önemsiyoruz. Dernekler içersinde yazar olan, çok kitap yayınlayan derneklere öncelik verilmesini istiyoruz. Yani her derneğe burada yer verilecek gibi husus öne çıktığı zaman; eser yayınlayacak dernekler dışarda kalıyor. Bunu birbirine karıştırmamak lâzım.
Biz de bu şekilde yer alamadık diye biraz sitem ettik ama şunu şuracıkta ifade edeyim; içersinde kitap yayınlayan derneklerle kültürel bir faaliyet göstermeyenleri birbirinden ayırmak gerekir.
Sn. Oktay ZERRİN, size Basın'a yapmış olduğunuz katkılarınızdan,fedakârlıktan dolayı çok teşekkür ederim. "







                                                                   Oktay ZERRİN
 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 10:10

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER