TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÜYELERİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra ilçe teşkilatının üyeleri din görevlileri ile Bafra Öğretmenevinde yemekte bir araya geldi.

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÜYELERİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

        Türk Diyanet Vakıf -Sen Bafra ilçe Başkanı Asım Kalyoncu,”Birlikten kuvvet doğar. Bu bizim birlikteliğimiz, bu bizim gücümüz,  sendikamız Filistin’in yanında, mazlumun yanındadır. Sendikamız dik duruşu ile güzel bir şekilde, hayatına devam etmektedir. Her zaman halkın, mazlumun, haklının ve mazlumun sesini duyurmamız gerekiyor” dedi.    

      Türk Diyanet Vakıf –Sen Samsun Şube Başkanı Şemsettin Akça,”Sendikamız Mazlumun yanında yer alarak, sendikacılık tarihinde gerçekten çok önemli sahiptir. Bafra’mız gerçekten Samsun’umuzun gerçekten güzide ilçelerinden bir tanesidir. Arkadaşlarımız biz bir teklifte bulundular. ‘Genel Başkanımız Bafra’mıza gelsin, bizlerle hasbıhal etsin, bizleri tanısın’ dediler. Genel Başkanımız sisleri dinlemek için Bafra’ya geldi. Bize bu güzel organizeyi yaşatan Türk Diyanet Vakıf -Sen Bafra ilçe Başkanı Asım Kalyoncu ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

                                 “BİZ, BİRŞEYİ GELİŞİ GÜZEL SÖYLEMEYİZ” 

      Düzenlenen yemekte konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi,”Sendika faaliyeti yürütüyoruz. Sendika faaliyeti zorlu, meşakkatli bir iş, hele şu dönemde sendikacılık yapabilmek, Türkiye Kamu-Sen Bayrağı altında toplanabilmek, Türk Diyanet Vakıf-Sen Bayrağı altında toplanabilmek, üye olabilmek, şu dönemde yürek ister. Bu yüreği gösterdiğiniz için hepinize şahsım, Türk Diyanet Vakıf –Sen ve mensubu bulunduğum Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu adına şükranlarımı sunuyorum. Sendikalar, sizlerin dert ve sıkıntılarını, çalışma hayatınızda karşılaşmış olduğunuz problemleri çözmek, iş güvenliğiniz, iş sağlığınızla ilgili görüş önerilerde bulunmak, idareyle olan problemlerinizde, sizleri temsil etmek, sizler adına taraf olmak ve sizler adına dava açabilmek gibi sorumluluklar bulunmaktadır. Bafra’da bir Müftülüğümüzü tebrik ediyorum. Çok güzel bir bina yapmış. Durduğunuz yerinizde hiç kimse, size önem vermez. Siz varlığınızı hissettireceksiniz.  Türkiye Kamu-Sen üreten, yol gösteren bir anlayış ile önce ülkem diyen bir anlayışın mensubu olarak, kamu çalışanlarının dert ve sıkıntılarını çözmeye talip olmuş,  bu konuda teşkilatlanmış, 22 yılı geriye bırakmış, Türkiye’de eylem ve söylemlerindeki tutarlılığı ile Türkiye’nin doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde aynı söylemlerde bulunan vatanının bölünmez bir bütünlülüğüne inanmış, mukaddes değerlerimizden asla taviz vermeyen hiçbir kimsenin karşısında asla diz çökmeyen Türkiye’de tek sivil toplum örgütüdür. Biz, bir şeyi gelişi güzel söylemeyiz. Biz, ağzımızdan çıkan sözün nerelere bağlandığının farkındayız. Böyle bir anlayışla sendikal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her eylem ve söyleme dayalı her şey, bir kararın bir incelemenin sonucudur. Biz, rüzgâra göre, yön değiştirmeyiz. Biz, güç’e göre yön değiştirmeyiz. Biz, inanmış olduğumuz değerler uğurunda, gerekirse can vermesini bilen bir altın neslin devamıyız. Üreten bir sendika olma gayreti içerisindeyiz. Ülkemizin sahip olduğu değerlerden asla taviz vermiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlanan haftanın adını resmiyette değişmemesine rağmen afişlerde görüldüğü üzere, din görevlisinin ismi silinerek, camiler haftası olarak kullanılmıştır” şeklinde konuştu. 

       Türk Diyanet Vakıf –Sen Genel Başkan Yardımcısı Kenan Ak ise, yardımlaşma sandığı hakkında üyelere bilgi verdi.

       Yemeğe;  Türk Diyanet Vakıf –Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türk Diyanet Vakıf –Sen Genel Başkan Yardımcısı Kenan Ak, Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekci, Türk Diyanet Vakıf –Sen Samsun Şube Başkanı Şemsettin Akça, Bafra Müftülüğü Şube Müdürü Bahattin Tama, TÜRKAV Bafra Şubesi Başkanı Gıyas Varol, Türk Diyanet Vakıf – Sen Bafra ilçe Başkanı Asım Kalyoncu ve din görevlileri katıldı.

             NAMIK AZGIN 

 

 

 

            

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER