banner221

SAMSUN'DA ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK BULUŞMA!

Samsun Dernekler Federasyonu – SADEF’in 4. sünü gerçekleştirdiği ‘55 Genç SADEF’le Okuyor’ gecesi Canik Kültür Merkezi’nde yapıldı.

SAMSUN'DA ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK BULUŞMA!

     Çok sayıda protokol ve davetlinin katıldığı gecede ihtiyaç sahibi öğrencilere burs için çekiliş düzenlendi. Belediye başkanları ve işadamlarından burs verecekleri öğrenciler sayısı için söz alındı.

      SADEF sembolik anlamda 55 öğrenci olarak belirlediği burs vereceği öğrenci sayısını bu yıl 155 öğrenciye çıkarmak için yoğun bir performans sergiledi.

     Programın açılış konuşmasını yapan SADEF 6. Bölge Başkanı Başkanı Köksal Akman, “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz ‘55 Genç SADEF’le Okuyor’  projesi kapsamında düzenlediğimiz yemeğe katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Yemeğimize onur ve şeref verdiniz. Sizlerin bu destekleriyle daha çok öğrencimize burs vereceğiz” diyerek, davetlileri selamladı.
      Samsun Dernekleri Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş da yaptığı konuşmasında Samsun Dernekleri Federasyonu (SADEF) 2014 yılında kurulduğunu, Türkiye genelinde 458 derneğe ulaştığını ve yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde gurbetteki Samsunluları layıkıyla temsil ettiklerini vurguladı.

      Baş, SADEF’in Samsunlulara ve Samsun’u sevenlere hizmet eden büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Ekibim ve şahsım adına Samsun için elimizden ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. SADEF 6. Bölge Başkanı Köksal Akman ve ekibine böyle bir programda bizleri bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Bu gece ‘55 Genç SADEF’le Okuyor’ projesinin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Sizlerin de destekleriyle 55 öğrenci sayısını 155’e, 255’e çıkarmak için çaba sarf edeceğiz. Çünkü bir öğrencinin geleceğini kurtarmanın ne demek olduğunu hepimiz çok iyi biliyor ve idrak edebiliyoruz.  Bu akşam biz 55 genç dedik, ama bu 155-255 neden olmasın. Bölgelerle birlikte Türkiye genelinde hedefimiz bu yıl 555’i yakalamaktır. Sayın Valimiz bu akşam bizleri onurlandırdı. Kendisine şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Katılımınızdan ve katkınızdan dolayı hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
      Samsun Valisi İbrahim Şahin ise programda yaptığı konuşmasında, “Hepinizin bildiği bir söz var, bitki yetiştirirsen bir yıl, ağaç yetiştireceksen on yıl, insan yetiştireceksen yüz yıl. Onun için bize düşen görev, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek verip onların daha iyi bir eğitim almaları, hatta eğitim imkânı olamayanların eğitim alanına çekilmeleri ve gerek Samsun’a, gerek ülkemize ve gerekse dünyaya daha kaliteli insan yetiştirmeyle ilgili çabadır ”dedi.
      Samsun Valisi İbrahim Şahin  Diğer bölge derneklerden  farkı olduğunu ve de  bu yüzden  SADEF’i gönülden kutluladığını  söyledi. 55 rakamın belki Samsun’un plaka numarası olduğu için hedeflendiğini  belirten  Vali Şahin,” Bunun için 155-255 ve hatta 355 olmasıyla ilgili önümüzde hiç bir engel yok ve bu çok zor bir hedef de değil. Buna benzer çalışmaları başka illerde yapıyor. Gerçekten öğrencilere yaptıkları yardımlar bazen binleri buluyor. Onun için bu SADEF 6. Bölge Başkanlığının mütevazi bir rakamıdır diye düşünüyorum. Diğer bölge derneklerde mutlaka buna ciddi katkı sağlayacaktır. Eğer öğrencilere gerekli desteği sağlamaz, onları arka plana iter, onları gündemimizin dışında tutarsak sokaktaki çocukların sayısı artar ve bu bizi rahat edemeyeceğimiz bir Türkiye’ye, bir dünyaya götürür. Onun için gerek Samsun’daki öğrenciler, gerek Samsunlu olmamasına rağmen varsa Samsun’da okuyan öğrencilere katkı sağlarsak, aslında biraz kendimizi, şehrimizi ve ülkemizi kurtarmış oluruz. Aslında bu bizim felsefemizde de yatıyor. Bizlerin yapması gereken şey iyi insan yetiştirmek için ne yapılması gerekiyor? Belki buna biraz kafa yormak lazım. Diğer önemsediğim bir başka konu da özellikle Samsun’da, Samsun dışından gelen ama başka ülkelerden Samsun’da misafir öğrenci konumunda olan insan sayısının artırılmasıdır. Bunun için mutlak suretle özel bir çaba gerekmektedir. Eğer biz bu öğrencilere Samsun’u sevdirirsek, onlar bizim doğal elçilerimiz olacak ve Samsun’u çok daha iyi bir şekilde kendi ülkelerinde anlatacaklar ve sürekli buraya birilerinin gelmesini sağlayacaklardır. Ben bu güzel geceyi organize eden derneğimize, emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yıl SADEF’in kuruluşunun 10.yıl dönümü. Biz bu 10. yılı çok daha görkemli kutlayacağız. Bizde Valilik olarak üzerimize düşen ne varsa bunu yapacağız. İnşallah Samsun’u, Samsun’un öğrencilerini, Samsun ismini marka şehir olarak tüm dünyaya duyuracağız” şeklinde konuştu.
      Konuşmaların ardından ‘55 Genç SADEF’le Okuyor’ projesi kapsamında 55 öğrenciye eğitim bursu verilmesi için Canik Kültür Merkezi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe katılan belediye başkanları, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda hayırsever kampanyaya katkı ve destek verdi.

      Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin’in yanı sıra, Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılavuz, SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı, SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Akçagöz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
KÖKSAL ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER