TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU BAŞKANI VE BERABERİNDEKİLER VALİYİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve beraberindekiler Samsun Valisi İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.

TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU BAŞKANI VE BERABERİNDEKİLER VALİYİ ZİYARET ETTİ

     Samsun Valisi İbrahim Şahin,”Sizler gibi değeli misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı mutluyum” dedi.

    Samsun Valisi Vali İbrahim Şahin ,”Sizleri Samsun’da görmek izleri çok sevindirdi. Ben daha önce görev yaptığım bütün kurumlarda, özellikle TRT ‘de engellilerimizin her yere erişimini sağlamak amacı ile çalışmalar yaptım. TRT’nin yayınları ile ilgili Engelsiz TRT projesi başlattık ve bu amaçla birçok proje gerçekleştirdik. Samsun ilimizde Büyükşehir Belediyemiz tarafından engellilere yönelik gerçekleştirilen Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezimiz var. Burası Türkiye’de diğer illere de örnek olabilecek seviyede çok özel ve nitelikli bir mekandır. Ben sizleri bundan sonra konfederasyonunuzun toplantılarını burada yapmaya davet ediyorum” dedi.
  ‘İNSANLARIMIZIN GÜZELLİKLERİ GEZİP GÖRMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM’
    Samsun deniz sahilinde bir kent olmasına rağmen engelli vatandaşlarımız denizin ve suyun imkanlarından yararlanamadıklarını dile getiren Vali Şahin,” Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezimizde var olan havuz sayesinde bu engelli insanlarımız özel bir asansör marifeti ile suya girip yüzme imkanına kavuşuyor. Samsun çok güzel bir şehir. Bu güzel şehre misafir olarak gelen insanlarımızın güzellikleri gezip görmelerini tavsiye ediyorum. Bizler Samsun’un güzelliklerinin tanıtılması için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz sahil kenti olan ilimizde insanlarımızın denizle kucaklaşması ve denizin imkânlarından daha fazla yararlanması amacı ile çok önemli projeler ve çalışmalar gerçekleştiriyor. Atakum ilçemizden Bafra ilçemizde bulunan kuş cennetine kadar olan alanda önemli çalışmalar yapılıyor. Ben ilimize gelmeniz dolayısı ile sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu tarz toplantıların bir ilk olduğunu bilmenizi istiyorum. Samsun ilimizde bu tarz toplantılara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağımızı bilmenizi istiyorum” diye konuştu. 
   ‘DEĞERLİ VALİMİZE ENGELLİLER ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM’
   ‘Valiliğimizin daveti ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mavi Işıklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde federasyonumuzun Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde bulunan 12 üye derneğimizin başkanları ile birlikte Bölge Başkanlar Kurulu Toplantısını yap tıklarını belirten  Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi,”Sayın Valim bizlere ev sahipliği yapmanız bizler için gurur vericidir.  Sayın Valimiz bu zamana kadar görev yaptığı bütün kamu kurumlarında engellilere yönelik yapmış olduğu bir çok çalışmalara bizler şahit olduk. Engellilerin girmediği yere başkalarının girmesinin vebal olduğu düşüncesi ile Valimiz  Sayın İbrahim Şahin görev yaptığı her yerde engelliler adına önemli hizmetlere imza atıp, biz engellilerin önüne çıkan bütün problemleri çözmüştür. Bu nedenle çok değerli Valimize engelliler adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca konfederasyonumuzun bu toplantısına ev sahipliği yaptıklarından dolayı Sayın Valimize şahsım ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

 BAŞKAN ÇELEBİ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VALİ ŞAHİN’E PLAKET TAKDİM ETTİ
    Ziyaret sonunda Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ziyaretin anısına Vali İbrahim Şahin’e plaket takdim etti.

          Ziyarette ayrıca;  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ve Karadeniz bölgesi illerinden konfederasyona üye derneklerin temsilcileri hazır bulundu.
KÖKSAL ÖNER 


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER