VALİ İBRAHİM ŞAHİN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

Vali İbrahim ŞAHİN, muhtarların şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere Çarşamba ilçesi Ticaret Borsası M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'na katıldı.

VALİ İBRAHİM ŞAHİN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

 Vali İbrahim ŞAHİN, muhtarların şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere Çarşamba ilçesi Ticaret Borsası M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'na katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından namlusunu halka çevirenlere selam durmayan aziz milletimizin Çanakkale’ye eş kahramanlık destanını anlatan '15 Temmuz Tarihi Değiştiren Direniş' belgeseli gösterildi.

Belgeselin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ yaptığı konuşmasında,”2014 seçimlerinden sonra sorumluluk alanlarımız büyümesiyle birlikte Çarşambamızın kırsalında da faaliyetlere başladık. Şu ana kadar Çarşambamız için toplamda 55 milyon TL’ye yakın bir harcama yaptık. Bunun 17 milyon TL’lik kısmı SASKİ çalışmalarına harcandı. Özel idareler, elindeki bütçe dahilinde çalışma yapıyordu. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaları gerek borçlanarak, gerekse bir takım kaynakları zorlayarak yaptığımızı bilmenizi isterim. Özel idareler niye kapandı kardeşim diyen olursa cevabı tamda şu olur. Daha fazla hizmet etmeye çözüm bulmak için kapandı diyebiliriz. Çarşamba ilçesinin Büyükşehir Belediyesine bağlanmasından önce bir atık su arıtma tesisi girişimlerinin olduğunu biliyoruz. Çarşamba’nın atıklarının Yeşilırmak nehrimize akmasını engellemek için böyle bir çalışmaya giriştik. IPARD hibesi ile yapacağız. Projelerimiz her şeyiyle hazır, görüşmelerde son noktaya geldik. Allah nasip ederse bu yıl içinde ihalesi yapılacak ve Yeşilırmak’a artık atık su akmayacak. Geçtiğimiz hafta Amasya’da Yeşilırmak Havzası ile ilgili bir toplantı yaptık. Bu toplantıda Yeşilırmak Nehrinin kirletilmemesiyle ilgili bir hassasiyet olduğu için projemiz beğenildi. Kendileri de il sınırları içinde uygulamaya çalışacaklar. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçemiz 60 milyon TL’lik bir yatırım kazanacak.”dedi.

Vali ŞAHİN toplantıda yaptığı konuşmasında, “Değerli Muhtarlar; 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir istisnası ve hiçbir izahı olmayan bir yol ayrımıyla karşı karşıya kalmıştır. Aziz milletimiz istiklali ve istikbali için F16’ların, helikopterlerin, tankların ve tüfeklerin karşısına yüreklerindeki büyük imanla dikilmiş, vatanımızı işgalcilere teslim etmemiştir. Ve 15 Temmuz, karanlığa direnişin, yeniden dirilişin adı olmuştur. Rabbim bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun, muhafaza etsin. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifalar temenni ediyorum. İnşallah birliğimiz daim olsun. Türkiye’nin 2023 hedeflerine doğru olan kutlu yürüyüşünün ayak sesleri olan muhtarlarımız hem kamu yönetiminin, hem de demokratik sistemin ilk basamağıdır. Halkın tercihiyle, halkın seçimiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız çok önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Muhtarlarımız bulundukları yerlerde Valilik, Kaymakamlık ve Belediye ile vatandaş arasındaki sağlam köprüdür. Bunun için muhtarlarımızı bu üstlendikleri önemli görevde verimli hizmet şartlarına ulaştırmak gerekir.

Değerli Muhtarlar; Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarla düzenli toplantılar yapıyor. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte siz değerli muhtarlarımızla buluşup, sohbet edip fikir alışverişinde bulunacağız. Bu toplantılarımız sizlerle biraz dertleşme toplantılarıdır. Bizim bu toplantılarda ki, asıl gayemiz demokrasinin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmek, varsa sorunlarınız, talep ve önerilerinizi dinlemektir. Bu gün fırsat bulduk ve sizlerle bir araya geldik. Vatanımız için, ülkemiz için, bayrağımız için hepimizin 24 saat çalışması gerekiyor. Her birimiz ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde daha iyiyi, daha güzeli ve daha müreffeh bir noktayı yakalayalım diye çaba sarf ediyoruz. Çarşamba vatanperver, ülkesini, milletini ve bayrağını seven bir ilçemiz. Bu ilçemizde yaşayan insanlar bu şekilde düşünüyorlar.

Bu ülke çok zor bir coğrafyada yer alıyor. Bizim ülkemizde düşmanların gözü var. Batılı ülkeler Türkiye’nin sıkıntıya girmesi için oldukça çok çaba sarf ediyorlar. Onun için biz daha çok çaba gösterip, daha çok çalışacağız ki, başarıya ulaşalım. Biz daha fazla üreteceğiz, kullanacağız ve satacağız ki, refah düzeyimiz yükselsin. Türkiye bir taraftan bunları yaparken, bir taraftan da PKK, YPG, PYD, DEAŞ ve FETO terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Bizler bir medeniyet timsali insanlarız. Türklerin 2000 yıllık bir geçmişi var. Biz 1400 yıllık bir islami kültürle yoğrulmuş müslüman bir milletiz.

Çarşamba Ovası gıpta edilecek ovalardan birisidir. Bu ovada tarıma kazandırılmayan yerleri ıslah edip bir an önce tarıma kazandırmamız lazım. Şeker Fabrikasının olduğu yerde Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili çabamız var. Bu Perşembe günü burada yer seçimi konusunda valilikte toplantı yapacağız. Bu faaliyetleri sürdürebilmek için Organize Sanayi Bölgelerine ihtiyaç var. Bizim tarımda daha fazla para kazanacak alanlara yoğunlaşmamız gerekiyor. Buralarda tohum yetiştirmemiz gerekiyor. Dedelerimizin yaptığı yöntemle tarım yapmaya uğraşırsak bir yere varamaz, sıkıntı yaşarız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın gözetiminde ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Muhtarlar Dairesi Başkanlığı yönetiminde Muhtar Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle talepleriniz doğrudan en yetkili mercilere ulaşmaktadır. Ayrıca Valiliğimiz taralından sizlere dağıtılan talep formlarına yazdıklarınız, İl Mahalli İdareler Müdürlüğümüzce tek tek işleme alınmakladır. Devletin en ücra köşedeki eli, ayağı, gözü, kulağı sizlersiniz. Hangi evin bacası tüter, hangi evde yas var, hangi evde düğün var sizler bilirsiniz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Siz Cumhurun Sesi, Milletin Özetisiniz’. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, mahallenizdeki her bir vatandaşımıza selamlarımı iletiyorum.”dedi.

Konuşmalarının ardından Çarşamba ilçesinin mahalle muhtarları sırayla söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini, önerilerini ve taleplerini Vali İbrahim ŞAHİN ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ’a aktardı.

Toplantıya Çarşamba Kaymakamı Mustafa GÜNEY, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan ÇAKIR, Büyükşehir Belediyesi Gurup Başkan Vekili Nihat SOĞUK, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin DÜNDAR, İl Mahalli İdareler Müdürü Hayri ŞEN, ilçe protokol üyeleri ve Çarşamba ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2017, 18:17

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER