VALİ İBRAHİM ŞAHİN 'KAN VER, CAN VER' KAMPANYASINI SAMSUN'DA BAŞLATTI

Vali İbrahim ŞAHİN, Cumhuriyet Meydanında Türk Kızılayı tarafından düzenlenen ‘Samsun Kan Bağışlıyor’ sloganıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katıldı.

VALİ İBRAHİM ŞAHİN 'KAN VER, CAN VER' KAMPANYASINI SAMSUN'DA BAŞLATTI

  Vali İbrahim ŞAHİN, Cumhuriyet Meydanında Türk Kızılayı tarafından düzenlenen ‘Samsun Kan Bağışlıyor’ sloganıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katıldı.

Vali ŞAHİN’in öncülük ettiği ‘Samsun Kan Bağışlıyor’ sloganıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında konuşma yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Habip DEMİREL, “3 Ocak 2017 tarihinde Sayın Genel Başkanımız Kerem KINIK Bey’in ‘Kan Ver, Can Ver’ sloganıyla Türkiye’de başlattığı bu kampanyayı bizde Samsun’da, Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN’in önderliğinde başlatmış bulunmaktayız. İnşallah bugün 55 sloganıyla başlatmış olduğumuz kan bağışına akşama kadar 555 kişiye ulaşacağız.” dedi.

Vali İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Böyle bir çalışma konusunda Türk Kızılay şube başkanımızın bizimle bu konuyu paylaşmaları ve değerli Genel Başkanı Sayın Kerem KINIK Bey’in kan bağışı konusundaki yaptığı uyarı bizi harekete geçirdi. Samsun olarak şunu gönül rahatlığıyla söylüyoruz. Samsun kan bağışı konusunda Türkiye ortalamalarının üzerindedir. Biz Samsun plakasını dikkate alarak 55 kişi kan versin ve 555 kişiyi bugün itibariyle tamamlayalım diye kamu kurum ve kuruluşlardaki arkadaşlarımızı davet ettik. Bizde Kızılay’a kan bağışında bulunmak istedik. Türkiye'de kadın kan bağışçılarının ortalaması yüzde 12, Samsun'da ise yüzde 17'dir. Bu ortalamayı hem kadınlarımız, hem de erkeklerimiz için daha yukarıya çekmeyi hedefledik. Kan vermek insan sağlığını iyi yönde etkiliyor. Samsun’da düzenli kan bağışı yapan kamu kurum ve kuruluş amirlerini gördüğümde mutlu oluyorum. Yani kan vermenin kendi sağlığımız açısından da iyi olması bizleri heyecanlandırıyor. Bu kampanyayı başlatanlara, emeği geçenlere ve bağışcılarımıza çok teşekkür ediyorum. " dedi.

Konuşmaların ardından, Vali ŞAHİN’in öncülüğünde başlatılan ‘Samsun Kan Bağışlıyor’ kampanyası için il plakasından yola çıkılarak, başta Vali İbrahim ŞAHİN olmak üzere aynı anda 55 kişi kan bağışı yaptı.

Kan bağışının ardından, Vali ŞAHİN kan bağışı çadırlarını gezerek kan veren vatandaşları ziyaret etti. Daha sonra İlkadım Gençlik Merkezi öğrencisi tarafından keman dinletisi sunuldu.

‘Samsun Kan Bağışlıyor’ kampanya törenine ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat SOĞUK, Vali Yardımcısı Hasan ÖZTÜRK, İlkadım Kaymakamı Turan ATLAMAZ, Atakum Kaymakamı Ali BAKOĞLU, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG. Alb. Murat ÖZER, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes KABADAYI, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun ÖNCEL, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf GÜNEY, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2017, 09:44

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER