VALİLİK’DEN, MUHTARLARA BİLGİ SİSTEMİ EĞİTİMİ TOPLANTISI

Samsun Valiliği, Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçeleri mahalle muhtarlarına yönelik, ‘Bilgi sistemi eğitimi’ düzenledi.

VALİLİK’DEN, MUHTARLARA BİLGİ SİSTEMİ EĞİTİMİ TOPLANTISI

     Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen eğitim toplantısına; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yususf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan yardımcıları; Turan Çakır, Nihat Soğuk, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, Samsun Valiliği Bilgi İşletme Şube Müdürlüğü Mahalli İdareciler Müdürü Hayri Şen,  Bafra, Alaçam, 19 Mayıs ve Yakakent ilçelerinin mahalle muhtarları ile çok sayıda idareci katıldı.

BAFRA,19 MAYIS, ALAÇAM VE YAKAKENT İLÇELERİ MUHTARLARI EĞİTİMDEN GEÇTİ

      Samsun Valiliği Bilgi İşletme Şube Müdürlüğü Bafra,19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent muhtarlarına Muhtarlık Bilgi Sisteminin kullanımı konulu bilgilendirme eğitimi verdi. Toplantıda Samsun Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’nde görevli programcı Salih Öztürk, “Muhtarlık Bilgi Sistemi” hakkında bilgi aktardı.

       Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda Muhtarlık Bilgi Sisteminin kullanımı, muhtarların taleplerini nasıl yapacakları konulu sunum yapılarak, işlemin önemi vurgulandı.  

      Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir yasası ile önceden köy olan ve şu anda mahalle olan yerlere belediye olarak yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler aktardı.

YUSUF ZİYA YILMAZ, MUHTARLARA "MUHTARLIK BİLGİ SİTEMİ" ANLATILDI

      Muhtarlık Eğitim sisteminin iki boyutu olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Muhtarlar Bilgi Sistemi Eğitimi İçişleri Bakanlığımızın daha doğrusu hükümetimizin muhtarlarımızın yürütme organı ile hükümetin mekanizmaları ile daha yakın ilişki içerisinde olmasını sağlamayı yönelik konulu bir sitemin tanıtması vardır. Bu konunun birinci aşamasında, muhtarları bilgilendirmek için toplantı yapılmıştır. Bu toplantının ikinci aşamasında, bizler biraz Bafra’da yapılan hizmetleri sizlerle beraber konuşacağız. Bafra’da yapmakta olduğumuz ve yapacağımız hizmetlerle ilgili konuları istişare edeceğiz. Bu iki boyutta Samsun Büyükşehir Belediyesi de var. Niye var, Büyük Şehir Belediyesi? Bu çerçevede muhtarlarımızın hükümetle, yürütme organı ile daha yakın bir ilişki içerisine girmesine yönelik bu Muhtarlık Bilgi Sisteminin bir bacağı da Büyükşehir Belediyesidir. Muhtarlarımızı yürütmekte olduğu hizmetlerin önemli bir irtibat noktası olarak gördük ve görüyoruz. Bütün köylerimizin mahalle olmasından dolayı bu daha da önem kazandı. Büyükşehir Yasası’nın amacı Türkiye'nin şehirlerinde gelişmekte olan ve gelişen şehircilikle ilgili bilinçleri Türkiye'nin ilçelerine de taşımak. Şehircilik bir noktada gelişiyorsa, o gelişmenin oluşturduğu sinerjiyi ilçelere de yayalım anlayışından öne çıktı” dedi.

             ‘EVREN, ŞU DAĞLARI BEN YARATTIM EDASI İÇİNDEYDİ’ 

     Samsun Valisi İbrahim Şahin ise konuşmasına eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in vefatı ile ilgili konuşarak başladı.

     Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren vefat etti.  Onun devlet başkanlığı döneminde kaymakam adayı idim. Ö dönemde illeri geziyordu. Ve Elazığ’a gelmişti. Ben de o sıralar Elazığ’da idim. Elazığ kaymakam adayıydım. Emin olun tabirimi hoş görün ama sanki yarı tanrı gibi 'şu dağları ben yarattım' gibi bir eda içerisindeydi. Ama akşam televizyonlarda izlersiniz, bakarsınız cenazesi tek başına cenaze aracına konulacak, o kadar. Etrafında kimse olmayacak. Onun için Allah bizlere hayırlı hizmetler versin. Ve hayırlı ömürler nasip etsin. Bu çok önemli bir şey. Bu çok önemli bir şey” diye konuştu.

      Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmada, “Artık hükümetimiz çok ciddi kararlar alıyor, Türkiye çok ciddi şekil değiştiriyor. Gelecek neslimizi de buna uydurmanın yolu ve yöntemi de demokrasinin kromozomu bel kemiği muhtarlardır. Onun için muhtarlarla ilgili bakanlık düzeyinde yapılan çalışmalar size yavaş yavaş aktarılıyor” ifadelerini kullandı. 

       Samsun Valisi İbrahim Şahin daha sonra mahalle muhtarlarına yönelik bilgi sistemi eğitimi hakkında bilgi verdi, ilçelerde tarım çalışmalarının önemi hakkında konuştu.

     Program, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın mahalle muhtarlarının problemlerini dinlemesi ile son buldu.

           NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER