YAKAKENT KUZÖREN MAHALLESİNDE GELENEKSEL HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ YAPILDI

Yakakent ilçesi Kuzören Mahallesi Döllekbaşı Mevkiinde her sene düzenlenen Hıdırellez etkinliği bu senede yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

YAKAKENT KUZÖREN MAHALLESİNDE GELENEKSEL HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ YAPILDI

   Yakakent ilçesi Kuzören Mahallesi Döllekbaşı Mevkiinde, ‘Hıdırellez’ şenliği coşkuyla kutlandı.

    Düzenlenen etkinliğe SP. Samsun Milletvekili adayı Turhan Bayraktar, SP Bafra ilçe Başkanı Mustafa Öcal, SP Yakakent ilçe Başkanı Murat Durhat, Askeri erkan, işadamı Serhat Mürtezaoğlu, Mesleki oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, , siyasi parti temsilcileri, davetliler, çok sayıda mahalle muhtarı ve binlerce vatandaş katıldı.

                      SP. HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNDE İLGİ GÖRDÜ

     Yakakent ilçesi Kuzören Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen baharın müjdesi Hıdırellez, renkli görüntülere sahne oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren şenlik alanına akın eden vatandaşlar, etkinliğin tadını çıkardı. 

      Seçim çalışmaları kapsamında Yakakent ilçesinin Döllek şenliklerine katılan, Saadet Partisi milletvekili adayı Turhan Bayraktar vatandaşların dertlerini dinleyerek, MİLLİ İTTİFAK'ın projelerini anlattı.

       Bayraktar şunları söyledi;

     “Ekonomiyi, güçlenerek kalkınma ve gelir dağılımında adaletin tesisi üzerine kuracağız. Aziz milletimizin refahını sağlayacak politikaları hayata geçireceğiz. Türkiye’de; işsizlik, kalkınma ve dışa bağımlılık problemi, sanayileşerek, bilgi ve teknoloji üreten bir toplum haline gelerek çözülecektir. Türkiye bu kapsamda, kendi arabasını, kendi akıllı telefonunu, kendi mikro-işlemcisini, kendi nanoteknolojisini, kendi biyo teknolojisini üretebilen bir ülke olacaktır. Türkiye’nin dünya ekonomisinde etkin, istikrarlı, bağımsız ve üretim odaklı bir ülke haline gelmesi için tüm sektörlerin aynı yüksek hedeflere odaklanması ve koordinasyon içinde ilerlemesi sağlanacaktır.”

      Ata sporu güreş ilgi gördü. Karakucak Güreşlerini çok sayıda vatandaş izledi.12 kişi ağalık için yarıştı. Ağalığı 7 bin TL’ye Kuzören Mahallesi Muhtarı Kadir Çağlar, Duran Karamuk, Bilal Karamuk ve Şaban Karamuk birlikte aldılar. Ağalar, günün anısına pasta kesimi yaptı.

      SP. Samsun Milletvekili adayı Turhan Bayraktar ve SP.  Bafra ilçe Başkanı Mustafa Öcal, geleneksel olan örf ve âdetin devam etmesi için organizeye katkıda bulundu. 8 güreşçi başpehlivanlık için doyasıya güreşti. Başpehlivanlığı Uğurcan Aksu kazandı. Güreşe katılanlara çeşitli hediyeler verildi.

        Yakakent ilçesi Kuzören Mahallesi Muhtarı Kadir Çağlar, “Yaklaşık 100 yıldır burada, türbe olarak, şenlik olarak bu etkinlik yapılmaktadır. Şenliğimiz biz var olduğumuz müddetçe var olacaktır. Bizleri böyle etkinlikte yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

            NAMIK AZGIN      

       

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER