BAFRA’DA ÖĞRENME ŞENLİĞİ İLGİYLE İZLENDİ

Bafra ilçesinde, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı ‘Bafra Öğrenme Şenlikleri’ ve Halk Eğitim Merkezi Yılsonu sergisi düzenlendi.

BAFRA’DA ÖĞRENME ŞENLİĞİ İLGİYLE İZLENDİ

      Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Öğrenme Şenliği’ etkinlikleri kapsamında, Bafra Atatürk Bulvarı’nın bir kısmı kapatılarak, şenlik alanına dönüştürüldü.

                                OKULLARIN 60 STANDI İLGİ GÖRDÜ

      Bafra ilçe Kaymakamı Halis Arslan, yaptığı konuşmada, hayatın her aşamasında sürekli öğrenmeyi bir yaşam felsefesi haline getirmek gerektiğini belirtti.

 

      Şenlik alanında canlı müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi ve birçok etkinlik yapıldı. Gün boyu süren etkinliklerde ilçe okulları birbirinden farklı projeleri sergiledi.

       LÖSEV ve  Bafra Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği stant kurdu. Katılımcılar sergilenen projeleri tek tek inceledi.Toplu olarak yapılan kurdele kesme törenin ardından Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve heyeti stantları gezerek, projeler ve el sanatları hakkında bilgilendirildi.

            Düzenlenen etkinliğe Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve eşi Durdane Arslan,  Samsun il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Değirmenci, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Kurt, Hüseyin Çamaş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tunçel, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Okul Müdürleri, sendika başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

          Okulların öğrenme şenliği 1 gün, Halk Eğitim Merkezinin yılsonu sergisi 3 gün açık kalacağı bildirildi.

           Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığının yeni yapılanması içerisinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı bir birim olarak faaliyetlerini sürdüren, Halk Eğitim Merkezi kurumumuz, ilçemizde bulunan herkese, onların bilgi ve becerilerine göre, çeşitli sure ve seviyede, kurslar açarak, ekonomik sosyal ve kültürel anlamda, çeşitli faaliyetlerde bulunan önemli bir kurumumuzdur. Bafra geneline bu anlamda baktığımızda, Halk Eğitim Merkezimizde eğitimli bir süre çalışması geçirildi. Birçok konuda, önemli kurslar açıldı. İnsanlarımızın burada eğitim alması sağlandı. 11 bin Kursiyeri ile 300’e yakın farklı çeşitlikte, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif anlamda kurslar açılmıştır. Bugün Halk Eğitim Merkezimizin yılsonu sergisi yanında, ilimiz için çok önemli olan öğrenme şenliklerinin ilkini düzenlemenin sevinci içerisindeyiz. Öğrenme insanoğlunun yaratıldığı günden itibaren, bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmış ve günümüze kadar olan gelişmelerin ve değişmelerin temelini oluşturmuştur” dedi.   

      Hayatımızın her aşamasında sürekli öğrenmeye herkesin ihtiyacının var olduğunu belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise,”Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ve Okullarımızın hazırladıkları el sanatlarının görücüye çıkacağı bir sergi günü ve aynı zamanda hasat bayramı olarak kutluyoruz. Ayrıca öğrenme şenliğimizi Bafra Kaymamı olarak yürekten kutluyorum. Öğrenme şenliği Bafra İlçemizde ilk kez kutlanıyor, öğrenmenin şenliği olur mu, olur. Hayatımızın her aşamasında, her döneminde bilen ve bilmeyen bir olur mu felsefesinde düşünerek sürekli öğrenmeyi bir yaşam felsefesine getirmek gerekir. Nereden bakarsanız bakın, insana yapılan en büyük yatırım, eğitim ve bu eğitim sonucu elde edilen nakış nakış, ilmek ilmek, alın terinin, göz nurunun, emeğin elde ettiği ürünleri izleyeceğiz” diye konuştu. 

       Halk Eğitim Merkezin kurslarından elde edilen ürünlerin, eserlerin bir projeye bağlanması gerektiğini belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Halk Eğitim Merkezi demek, her yaşta olsun, herkesin her yerde, her konuda ve her zaman eğitilmesidir. Sürekli olarak bir sloganımız var. ‘Boş oturup paslanmaktansa, proje üreterek yıpranmak daha iyidir.’ Onun için bugün çalışan insanların eserlerini göreceğiz. Onun için çalışarak yıpranan insanları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

              NAMIK AZGIN  
     

       

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER