66 Yıllık Koleksiyonunu Müzeye Bağışladı

Samsun’un Bafra ilçesinde bir kişi 66 yıllık sigara koleksiyonunu, Bafra Tütün Müzesine bağışladı.

66 Yıllık Koleksiyonunu Müzeye Bağışladı
Bafra’da uzun yıllar restoran işleten tanınmış isimlerden Cemil Özer 1950 yıllından 2016 yılına kadar biriktirdiği sigara ve kibrit paketlerini Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bafra Tütün Müzesine bağışladı. 

 

405 parça envanter Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan devir töreniyle bağışlanırken Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, “Hepinizin malumu Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Tütün Müzesine, yıllarca Bafra’da restoran işleten Cemil abimiz, babası ve kardeşi ile birlikte biriktirerek koleksiyon yapmışlar, bizde TSO olarak kendisinden rica ettik,  Büyükşehir Belediyemiz dünyaya örnek bir müze yapıyor. Bu sigaralar eğer burada sergilenirse uzun yıllar bu müze sergilendikçe kalır. Sizin de ismini burada yaşar diye düşündük. Kendisi de bizi kırmadı bu envanterleri büyükşehir belediyemize bağışlayarak müzede sergilenmesine izin verdi.” dedi.

 

Tütün Müzesine bağış yapan Cemil Özer ise, “Bu sigaralar 1950 yıllarda, Bafra’da restorancı olan babam Enver Özer’den kaldı. Onun 1971 yılında ölümünden sonra biz rahmetli kardeşimle beraber bunu yıllarca devam ettirdik. Restoranımıza gelen Milletvekillerimiz, Bakanlar, dışarıya gezmeye giden tüccarlar getirip bu sigaraları bize getirdiler. Bizde bu sigaraları biriktirip muhafaza ettik. Göksel kardeşimizin sayesinde de bunları şuanda burada sergiliyoruz. Müzeye konacağı içinde çok memnunum. Tabiki orada kalıcı olacaktır.” İfadelerinde bulundu. 405 paket envanteri teslim alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Turizm işleri Daire Başkanı

 

Necmi Çamaş ise şunları söyledi: Tütün Müzesinin bina inşaatı bitmiş durumda, içerisinin düzenlenmesi yapılıyor. Gençlerimizin tütün ürünlerinin ülkemizdeki gelişimini görmesi için Türkiye’de bir ilk olan Tütün Müzesini yapıyoruz. Tütünün tarlaya girişinden itibaren tütünün teslim edilişi sigara oluşu anlatılırken bunun sosyal hayata etkilerini de anlatacak. Sizlerin huzurunda Cemil Beye çok teşekkür ediyorum. 



Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER