ENGELİLER MECLİSİ'NE GENÇLERDEN SÜRPRİZ

Canik Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yaptığı toplantıya sürpriz katılım sağlayan Gençlik Meclisi üyeleri, katılım sağladıkları toplantıda, engellilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

ENGELİLER MECLİSİ'NE GENÇLERDEN SÜRPRİZ
Canik Kent Konseyi Engelliler Meclisi Şubat ayı toplantını yaptı. Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan koordinesinde ve Hüseyin Mızrak Başkanlığında yapılan toplantıda Engelli Meclisi üyeleri, engellilerle ilgili hayata geçirilmesi düşünülen projeleri konuştu. Engellilerin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekilen toplantıya sürpriz konuklar da geldi. Gençlik Meclisi üyeleri, katılım sağladıkları toplantıda engellilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

BİNALAR DAHA RAHAT KULLANILMALI
Farklı bir ortamda gerçekleşen toplantıda kamu kurum ve kuruluşlarının yeni yapılacak binalarının engellilerin kullanımına uygun olması gerektiğine işaret edilirken, yeni yapılacak kurum ve kuruluş binalarının engelli vatandaşlar tarafından rahatlıkla kullanılabilir nitelikte olabilmesi için öneride bulunma ve ilgili yasayı uygulatma konularının üzerinde duruldu. Gençler de fikirlerini, Engelliler Meclisi üyeleriyle paylaştı.

ONLARI DAHA İYİ ANLADILAR
Canik Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan, "Engelliler Meclisimiz bu zamana kadar önemli projelere imza attı. Bu toplantıda gençlerimizin de katılmış olması, bizim için bir farkındalıktır. Çünkü özellikle gençlerimizin engelli vatandaşlarımızı anlaması, onların yaşadıkları sıkıntıları bilmesi açından engelli insanlarımızın sorun ve taleplerini böyle bir toplantıda dinlemiş olmalarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. 
Gençlik Meclisi üyeleri de, gençler olarak engelli vatandaşların sorunlarını daha iyi anlayabilmek ve bu sorunların çözümüne katkı sağlamak adına toplantıya katıldıklarını belirtti.
 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER